Naslovnica Kronika Poplava spletnih prevar s področja dražjih znamk obutve

Poplava spletnih prevar s področja dražjih znamk obutve

Avtor: Spletno Uredništvo
Spletne prevar so še naprej v porastu. Tako se je na Tržni inšpektorat v zadnjem mesecu s prijavo obrnilo več potrošnikov, ki so opravili nakupe obutve na določenih spletnih straneh, naročene izdelke plačali, pošiljka pa potem ni nikoli prispela.
Poplava spletnih prevar s področja dražjih znamk obutve

Nova spletna verzija že desetletja med ponarejevalci zelo priljubljenih ‘krokodilčkov’ (foto: TIRS/gov.si)

Na Tržni inšpektorat RS (TIRS) je v zadnjem mesecu prispelo veliko prijav ljudi, ki so opravili nakupe preko nekaterih spletnih strani, ki navidezno prodajajo obutev priznanih blagovnih znamk. Potrošniki so izdelke naročili in jih seveda tudi plačali, a so se močno ušteli, saj pošiljka potem ni nikoli prispela. Goljufivih spletnih strani je na seznamu vse več, predvsem pa gre za prestižne znamke športne obutve.

Seznam obsega spletne strani jordanslovenija.co, jordansslovenjia.com, jordanljubljana.com, airjordanslovenija.com, drmartensslovenia.com, drmartenssi.top, adidasyeezyslovenija.com, adidasoutletslovenija.com, adidasoutletslovenija.com, converseslovenijaonline.com, converseallstarslovenija.com, pumaslovenia.com, pumaslovenija.com, pumaslovenijasi.com, uggslovenijaoutlet.net, lacosteslovenija.com, lascoteslovenija.com, pecoattire.com in amiesuit.com.

»Ponudnik skuša potrošnike zvabiti v hiter nakup bodisi z visokimi popusti ali izredno nizkimi cenami za izdelke, ki so predvsem med mladimi zelo popularni. Spletne strani so prevedene v slovenski jezik, kar pa še ne pomeni, da gre za slovenskega prodajalca. Spletni prevaranti največkrat tekste delno prevedejo s spletnimi prevajalniki, delno pa tekste enostavno kopirajo z drugih, verodostojnih slovenskih spletnih strani,« pravijo na TIRS.

Že pred dnevi pa so alarm zagnali tudi sodelavci projekta Varni na internetu, ki so pojasnili, na kaj je potrebno biti posebej pozoren. Najprej se artikli na teh straneh ponujajo po zelo nizkih cenah, čeprav gre za znane in drage blagovne znamke. Prav tako so vsi modeli na zalogi in dobavljivi takoj, čeprav imajo danes trgovci po vsem svetu težave z dobavami. Tretji sumljiv znak pa je ta, da ponujajo brezplačno poštnino po vsem svetu.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.