Naslovnica Šport Slovenski odbojkarici na mivki napredujeta na svetovni lestvici

Slovenski odbojkarici na mivki napredujeta na svetovni lestvici

Avtor: Spletno Uredništvo
Sezona svetovnega pokala v odbojki na mivki se nadaljuje. Seveda ne na severni polobli, kjer se jesen že preliva v zimo, ampak v južnejših krajih. V Avstraliji je bil na vrsti turnir najvišje ravni svetovne serije Beach Pro Tour Elite, kjer sta Slovenki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin osvojili zelo dobro 5. mesto.
Slovenski odbojkarici na mivki napredujeta na svetovni lestvici

Tajda in Tjaša po lanskem drugem mestu na podobnem turnirju v Madridu (foto: FB Tjaša Kotnik)

Z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) so sporočili, da sta odbojkarici Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin na turnirju svetovne serije Beach Pro Tour Elite, najvišjim rangom tekmovanja pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze FIVB, pravkar dosegli lep uspeh. Čeprav sta morali slovenski igralki nastope na turnirju v avstralskem Torquayu (v predmestju Melbourna) pričeti v kvalifikacijah, ju to ni zmedlo.

»Nastop v Torquayju sta odprli z zmago z 2:1 (13, -18, 10) proti domačima predstavnicama, navezi Mears/Phillips, zatem pa sta bili prepričljivo, z 21:9 in 21:9, uspešnejši od Vanuatujk Lawac in Toko. V skupinskem delu sta Slovenki uvodoma izgubili z Američankama Flint in Scoles, ki sta slavili z 19:21 in 17:21, nato pa z 21:15 in 21:15 premagali še drugo avstralsko dvojico, Stevens/Laird.

Na odločilni tekmi sta Kotnikova in Lovšinova z 2:1 (19, -16, 12) odpravili favorizirani Nemki Sude in Schneider in se veselili preboja v četrtfinale. V boju za polfinale sta bili od naših predstavnic z 21:21 in 21:18 boljši Avstralki Clancy in Mariafe,« so pojasnili z Odbojkarske zveze Slovenije. Tjaša in Tajda se letos prav lepo povzpenjata navzgor po svetovni lestvici, saj sta tam že na 37. mestu. Po zadnjem uspehu v Torquayu pa bosta prihodnji teden celo najvišje v dosedanji karieri.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.