Naslovnica Svet & EU V Franciji množični izgred zaradi znižanja cene Nutelle

V Franciji množični izgred zaradi znižanja cene Nutelle

Avtor: Spletno Uredništvo

Svetovne agencije danes med najpomembnejšimi novicami dneva poročajo o neobičajnem izgredu v Franciji. Do incidenta je prišlo v supermarketu v bližini meje z Nemčijo in sicer zaradi izjemno nenavadnega, a obenem sladkega vzroka – 70 odstotnega znižanja cen priljubljenega čokoladno-lešnikovega namaza Nutelle. Baje izgred ni bil osamljen, ampak se podobni incidenti od včeraj dogajajo širom Francije.

nutella 3Obraz srečnega kupca, najbrž kar odvisnika od Nutelle (foto:onehallyu.com/rinaz.net)

 

Običajno so v Franciji izgrede povzročali organizirani protestniki, nogometni huligani ali obupani emigranti, toda tokrat ni tako. V zadnjih urah so tako po svetovnem spletu zaokrožili prizori, ko se stranke v supermarketu borijo, da bi prišle do svoje zaloge okusnega temnorjavega namaza. Nutelle.

Podobni navali v trgovinah sicer niso redkost, a je do njih običajno prihajalo ob lanisranjih novih tehničnih pripomočkov (npr. pemetnih telefonov), oziroma ob odprtju posezonskih znižanj. Podivjana množica v akutnem izbruhu potrošniške mrzlice običajno ne izbira sredstev in manir, da bi si zagotovila željeno blago.  

Najbrž tokrat prav nihče ni pričakoval, da bo prišlo do takega navala zaradi Nutelle, čeprav je znižanje cene z 4,50 evra na 1,41 res občutno. Toda očitno je Nutella tudi med Francozi tako priljubljena, da se zanjo izplača tudi potrpeti kakšen udarec.

Sicer pa je še bolj nenavadna zgodba z Nutello tista z lanskega poletja, ko so v Nemčiji tatovi ukradli kamion, na kateremu je bilo 20 ton Nutelle in sorodnih izdekov. Lopovov baje še niso našli, morda pa so prav oni prodali Francozom Nutello po sumljivo znižani ceni… 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.