Naslovnica Magazin Uvod v umetno inteligenco, ki privlači več žensk

Uvod v umetno inteligenco, ki privlači več žensk

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko digitalno inovacijsko stičišče 4PDIH, ki deluje v okviru Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko na Univerzi v Ljubljani, je objavilo brezplačni spletni tečaj ‘Uvod v umetno inteligenco’. Tečaj sta ga razvila podjetje Reaktor in Univerza v Helsinkih.
Za prijave na brezplačen tečaj o umetni inteligenci ni posebnih omejitev (foto: piqsels.com)

Slovensko digitalno inovacijsko stičišče 4PDIH, katero deluje v okviru Laboratorija za telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko na Univerze v Ljubljani, je slovenski partner pobude ‘Elements of AI’ (elementi umetne inteligence). Osnovni cilj te pobude je navadnim ljudem približati celotno področje umetne inteligence in sicer zato, da bi lahko čim bolje izkoristili vse njene prednosti.

Stičišče 4PDIH je tako tokrat objavilo brezplačni spletni tečaj ‘Uvod v umetno inteligenco’, katerega sta ga razvila podjetje Reaktor in Univerza v Helsinkih, sedaj pa je na voljo tudi v slovenščini. »Tečaj je primeren za vse, ki želijo izvedeti več o umetni inteligenci, o tem, kaj z njo je (in česa ni) mogoče storiti, ter o njenem vplivu na naše življenje. Zanj ni potrebno posebno znanje matematike ali programiranja.

Tečaj zajema teorijo in praktične naloge, opravljate pa ga lahko v svojem tempu,« so med drugim pojasnili s Slovenskega digitalnega inovacijskega stičišča. Dodali so še informacijo, da se je na ta tečaj v tujini že prijavilo že več kot 700.000 ljudi. Kar je še posebej zanimivo, da je med njimi približno 40 % žensk, kar je več kot dvakrat več od povprečja pri običajnih računalniških tečajih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.