Naslovnica Trendi Veliki finale Klubskega maratona Radia Študent

Veliki finale Klubskega maratona Radia Študent

Avtor: Spletno Uredništvo
Še pred koncem meseca in pričetkom šolskega leta se napoveduje veliki finale Klubskega maratona Radia Študent. Koncert šestih letošnjih finalistov bo v Rožni dolini in sicer že v petek (27. avgusta) , s pričetkom ob 18. uri.
Škofjeloški pankerji ‘Opran možgan’ na precej zadimljenem odru (foto: Radio Študent)

Ne pandemija koronavirusa in tudi razni finančni omejevalni ukrepi niso uspeli zaustaviti vsakoletnega tradicionalnega Klubskega maratona Radia Študent. V finale tega glasbenega tekmovanja, ki je letos na vrsti že 21. sezono, se je že pred časom uvrstilo šest perspektivnih islovenskih skupin. Klubski maraton Radia Študent se namreč ne posveča komerciali, popu in narodni glasbi, ampak povsem drugačnim zvrstem, ki so jih nekoč imenovali ‘alternativa’.

Sicer ta maraton sprva poteka kot izbor šestih na natečaj prijavljenih skupin, nakar sledi koncertna turneja teh še povsem neuveljavljenih bendov. Letos so se lahko finalisti predstavili na sedmih koncertih po različnih koncih države, organizirali pa so jim tudi nastop v radijskem studiu. Sedaj je končno napočil čas za veliki finale, ki se bo v petek (27. avgusta) od 18. ure dalje odvijal v študentskem kapusu v Rožni dolini.

»V finalu bo nastopilo vseh šest letošnjih zasedb: krilata štajerska jazz formacija birds of unknown, sapioseksualni postpunk dvojec iz Ljubljane Cogito ergo Sex, dolgoglasni radijski indie Long Dumb Voices, surferska garda koroškega barona Matthias von Stumberger und seine Jugend, škofjeloška punk mladež Opran možgan in robustni jezdeci traperske krajine project xm1,« so petkovo glasbeno dogajanje napovedali z Radia Študent.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.