Naslovnica Magazin Ultra udobje, moderen dizajn in večja mobilnost

Ultra udobje, moderen dizajn in večja mobilnost

Avtor: Spletno Uredništvo

Po novosti v obliki ‘koncepta’ Ami One, ki je bil predstavljen februarja in posvečen mestni električni mobilnosti, je Citroën predstavil še ‘koncept’ 19_19′. Slednji izraža Citroënovo vizijo super-udobja in električne mobilnosti za pobeg iz mesta.

Ultra udobje moderen dizajn in večja mobilnost

… kot bi gledali kakšen znanstveno-fantastični filmski pobeg (foto: citroen.si)

 

Francozi so na sejmih vedno predstavljali avantgardna vozila, a so se potem le redka znašla v redni prodaji. Z uveljavitvijo elektrifikacije vozil pa se stvari spreminjajo. Citroën je tako letos najprej predstavil nov, elektrificirani Ami One (ki s starim nima nič skupnega) za vožnjo v mestu, sedaj pa je prišel na vrsto še ‘koncept 19_19’, ki naj bi ob oblici udobja služil za daljše relacije.

»Dve električni konceptni vozili, ki se izpolnjujeta vse potrebe kupcev, ki si želijo biti svobodni in svobodni v mobilnosti, v svetu, ki prosi za ‘vedno več’. Pravi manifest o znamki, Koncept 19_19 je nekonvencionalen, se nahaja zunaj tradicionalnih avtomobilskih smernic; tehnološki aerodinamični objekt izjemnih razmerij, s spektakularno in prosojno obliko kapsule, ki jo navdihuje svet letalstva,« so zapisali pri francoskem podjetju.

19-19 želi ponuditi ultra udobje in svobodo mobilnosti predvsem s svojo zasnovo – »kabino, ki je v svoji arhitekturi in materialih zasnovana kot resnična dnevna soba in potopi vsakega potnika v kokon, v katerem je vsak sedež edinstveno doživetje popolnega udobja,« kar malce poetično pravijo pri Citroënu. Glede tehnoloških novosti pa so poudarili, da gre za popolnoma električni konceptni avtomobil z dometom 800 km.

Opremljen je z vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki (Progressive Hydraulic Cushions®), s pametnim aktivnim upravljanjem, z avtonomnimi tehnologijami vožnje in tudi s proaktivnim osebnim pomočnikom, ki spontano sodeluje s potniki.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.