Naslovnica Šport Sixt Primorska državni prvak za konec neverjetne sezone

Sixt Primorska državni prvak za konec neverjetne sezone

Avtor: Spletno Uredništvo

Košarkarji Sixta Primorske so včeraj prvič postali državni prvaki, potem ko s 68:63 zmagali tudi v tretji tekmi finala proti Olimpiji. Za Koprčane je bila včerajšnji dvoboj zadnji višek neverjetne sezone, v kateri so osvojili kar štiri lovorike.

Sixt Primorska državni prvak za konec neverjetne sezone Slavje novih šampionov je v Areni Bonifika razumljivo trajalo pozno v noč (foto: kzs.si)

 

Tekmovalno sezono 2018-19 so košarkarji Sixta Primorske začeli z zmago v Slovenskem superpokalu, jo nadaljevali z zmago v tekmovanju za Pokal Slovenije, nato so osvojili 1. mesto v A2 ABA ligi in za konec so prvič v zgodovini, tako kluba kot primroske košarke, postali še prvaki Slovenije. Skrivnost uspeha je bila lani poleti opravljena kadrovska preobrazba moštva, saj je bil kakovostni premik opazen že od začetka nastopov. »V celotni sezoni so odigrali sedeminšestdeset tekem in jih izgubili le sedem, kar je 89,5 odstotna uspešnost.

Sezono so zaključili z dvaindvajsetimi zaporednimi zmagami, zadnji poraz pa so doživeli 7. marca,« so spomnili na Košarkarski zvezi Slovenije. Sicer tudi tretja tekme končnice ni postregla s kakovostno predstavo, saj je bilo veliko preveč nepotrebnih napak. Ekipama ni stekel met (Sixtu za 2 točki, Olimpiji pa tisti za 3 točke), obe sta bili že malce izčrpani od dolge sezone, pa tudi nenehne menjave igralcev trenerja Ljubljančanov Jureta Zdovca so razbijale ritem tekme.

Koprčani so nasprotnikom ušli na 11 točk prednosti šele sredi zadnje četrtine, kar pa je zadostovalo, da potem zmage niso več izpustili iz rok. »V prvi vrsti moram čestitati igralcem, ki so pokazali neverjetno osredotočenost skozi celotno sezono. Treba je priznati, da v finalnem nizu nismo bili pravi, a je bilo tudi dovolj za naslov prvaka. Sezona je popolna, sanjska! Iskrena hvala prekrasnim navijačem, ki so nas tudi tokrat ponesli do uspeha,” je dejal Jurica Golemac, trener Sixt Primorske.

Kapetan Alen Hodžić, pa je za kubsko spletno stran doda: “Sem brez besed, vzdušje na tekmi je bilo fenomenalno. Hvala vsem navijačem za to čudovito kuliso. Upam, da bo tako tudi v prihodnji sezoni. Finalni niz je odločilo naše trdo delo skozi celotno sezono!«

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.