Naslovnica Svet & EU Turistična promocija prostorov Evropskega parlamenta

Turistična promocija prostorov Evropskega parlamenta

Avtor: Spletno Uredništvo
Poslanci Evropskega parlamenta so že tri tedne na kolektivnem dopustu. Pristojni za stike z javnostmi Parlamenta EU pa so se šele sedaj lotili turistične promocije te institucije, oziroma so pričeli oglaševati obisk prostorov parlamenta.
Neizbežen selfie pred poslopjem Parlamenta EU (foto: europarl.europa.eu)

Očitno so poletne počitnice pravi trenutek za turistično promocijo Evropskega parlamenta in za vabljenje obiskovalcev na ogled zanimivih lokacij. Vseeno je malce nenavadno, da se na to kampanjo pristojni za stike za javnostmi v Parlamentu EU spomnejo šele prvi teden avgusta – komaj tri tedne po pričetku dopustov za parlamentarce in v času, ko se poletje že preveša v zaključne tedne. Sicer pa gre za klasično oglaševanje v stilu turističnih agencij.

»Parlamentarium v Bruslju je največje parlamentarno središče za obiskovalce v Evropi. V njem je kino, v katerem si lahko ogledate predstavitev Evrope in Parlamenta EU v 360°. Raziščite, kako Parlament deluje, kakšen je postopek sprejemanja zakonov in zakaj so evropske politike pomembne. Interaktivni talni zemljevid obiskovalce popelje na virtualno popotovanje po EU, na katerem lahko spoznate več kot 100 zgodb, ki poudarjajo raznolikost Unije,« piše v objavljenem besedilu.

Dodali so še informacijo, da je Parlamentarium je odprt vse dni v tednu, vstop pa je brezplačen. Druga promovirana lokacije je stalna razstava v Hiši evropske zgodovine, ki vodi obiskovalce skozi celotno evropsko zgodovino, posebej pa je primerna za učence, študente in družine. Tretja atrakcija je stavba Parlamenta EU v Bruslju, kjer bodo obiskovalci spoznali, kako pravzaprav deluje evropska demokracija.

»Evropsko četrt v Bruslju je najbolje odkrivati peš. Vodeni sprehodi Evropskega parlamenta omogočajo odkrivanje evropskih institucij, zelenih delov četrti ter umetnosti, zgodovine in arhitekturnih biserov. Obiskovalci lahko z izkušenimi vodiči odkrivajo najbolje varovane skrivnosti Bruslja in dobijo odgovore na vsa vprašanja.90-minutnega vodenega sprehoda se lahko udeležitev vsak pomladni in poletni konec tedna,« piše v promocijskem tekstu.

Kota zadnja zanimivost, ki je vredna ogleda, pa je navedena druga stavba Evropskega parlamenta – tista v francoskem Strasbourgu. Tudi tam so odprli svoja vrata za obiskovalce, ponašajo pa se z osupljivo stavbo Louise Weiss, z javnim balkonom plenarne dvorane ter z interaktivnim Parlamentarium Simone Veil.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.