Naslovnica Oglaševanje Turistična kmetija in pivovarna AMBROŽIČ – mesto kjer čas teče počasneje

Turistična kmetija in pivovarna AMBROŽIČ – mesto kjer čas teče počasneje

Avtor: Spletno Uredništvo

Sredi gričevnate pokrajine se nahaja naša odlična turistična kmetija…

Pri nas se boste sprostili in pozabili na vsakodnevne skrbi in tegobe…(foto: facebook.com/ambrozic.si)

Ambrožičevi z Barke smo slovenska družina, ki se je odločila, da bo vse najboljše iz svojega kraja na sodoben način združila na enem mestu. Tako je pred nekaj leti sredi Brkinov nastalo podjetje AMBROŽIČ d.o.o., oziroma Turistična kmetija in pivovarna Ambrožič.

Naša kmetija Ambrožič je locirana v primorski vasici Barka, ki se nahaja sredi neokrnjene narave, vendar je hkrati lahko dosegljiva, saj se nahaja le nekaj minut vožnje (dobrih 5 km v zračni črti) od avtocestnega izhoda Divača na avtocestni povezavi Ljubljana – Koper.

Pri Ambrožičevih se zdi, da čas teče počasneje. To pomeni, da se naši obiskovalci res popolnoma sprostijo. Pri nas hitro pozabite na stres sodobne družbe, se vrnete nazaj v ‘dobre stare čase’ in obenem doživite okrepčevalno moč deviške okoliške narave.

Medtem pa hkrati lepo uživate v vrhunski kulinariki, v postrežbi na visoki ravni, v degustaciji odličnega doma zvarjenega piva, pa tudi v kristalni studenčici in v dišečem svežem zraku.

Poleg tega boste pri nas v Barki vedno deležni tradicionalne slovenske prijaznosti, ki je Brkincem vpisana v dušo. Širše gledano gre pri Turistični kmetiji in pivovarni Ambrožič za pravcato kulturno zapuščino iz časov, ki jih je marsikje drugje modernizacija že zdavnaj pometla pod preprogo.

PONUDBA

Našo izjemno bogato in raznovrstno ponudbo smo razdelili na štiri osnovna področja – dobrote iz naše kuhinje, sodobna prenočišča, domače pivo in okoliške znamenitosti.

Kulinarične dobrote iz naše kuhinje

Pri Ambrožičevih lahko na terasi sprejmemo do 30 gostov, skupno pa do 50 gostov. Za vse obiskovalce se v naši kuhinji vedno s strastjo in z ljubeznijo potrudimo ponudit pestro paleto domačih dobrot in izvirne okuse starih receptov.

Hladne predjedi:
jurčkov pate, divjačinski pate, mešan narezek…

Prve jedi:
domača jota, juha z domačimi rezanci, gobova mineštra, polenta z jurčki, polenta na žaru s pršutom, sirom in jurčki na žaru, rezanci in fusilli (svedraste testenine) z jurčki, tartufi, golažem ali gorgonzolo ter sezonski krožnik…

Glavne jedi:
svinjska ali telečja krača, svinjsko meso z medom, pršutom, sirom in jurčki na žaru, pečen zajec, svinjsko meso z brkinskim jabolkom in gorgonzolo, pečen piščanec, biftek na različne načine (s teranovo omako, z jurčki, s tartufi, z zelenim poprom …), svinjski file po istransko s tartufi, Fiorentina (Firenški zrezek), divjačinska ‘tagliata’, pohani jurčki, kmečki krožnik (svinjsko meso na žaru z mozzarello, panceto in jurčki), zelenjavni krožnik, sezonski krožnik…

Priloge:
pestra izbira najrazličnejših prilog s poudarkom na domače pridelke

Sladice:
nebeška jabolka ( pečena brkinska jabolka na testu s karamelo in sladoledom), jabolčni zavitek, tiramisu z Nutello, borovnice, maline ali gozdni sadeži z vaniljino kremo, sladoled s toplimi gozdnimi sadeži, pita (iz jabolk, breskev, sliv), sezonska sladica…

Brbončice vam bomo razvajali z našimi kulinaričnimi dobrotami…..(foto: facebook.com/ambrozic.si)

Sodobna prenočišča

V Turistični kmetiji Ambrožič imamo za obiskovalce vedno na voljo najmanj 12 ležišč. Naše nočitvene kapacitete so razdeljene na tri bivalne enote z zakonsko posteljo, pogradom, prostorno kopalnico, kuhinjo in dnevnim prostorom.

Vsi naši ambienti za goste so kot novi, glede cen za nočitve pa nas kar pokličite za informacije, saj je cena odvisna tudi od števila obiskovalcev in števila nočitev. Prav tako vam priporočamo, da nas glede prenočišč obvezno kontaktirate zaradi pravočasnih rezervacij.

Pivovarna

V Pivovarni Ambrožič je naš zaščitni znak prava barka, pod tem simbolom varimo odlično domače pivo. Zaradi velikega povpraševanja smo v našo ponudbo uvrstili tudi oddajanje avtomatov za pivo ter prodajo piva za večje veselice in zasebne zabave (vključno z izposojo točilnega aparata).

Predvsem pa za vse ljubitelje piva prodajmo naše originalno pivo v klasičnih dvolitrskih plastenkah in tudi v petlitrskih sodčkih. Obiskovalci si pogosto domov vzamejo tudi kakšen liter piva za zalogo, poleg tega pa sta 2 in 5-litrski embalaži zelo primerni tudi za darila.

Okolica

Sicer so največja znamenitost v bližini Barke s strani Unesca zaščitene Škocjanske jame, pa tudi Lipica in Sežana nista daleč, vendar vas Ambrožičevi radi popeljemo na manj turistično oblegane kraje.

Prelepih skritih kotičkov v okolici ne manjka, zato lahko za vas pripravimo vodene oglede udornic in kraških brezen okrog Divače, različnih podeželskih cerkvic s srednjeveškimi freskami in zvoniki ‘na preslico’, gradova Školj (s posebnim nasadom murv) in Švarcenek (nekdanje upravno središče širšega Krasa), pa vse do industrijske dediščine avstro-ogrske Južne železnice z monumentalnimi kamnitimi mostovi, tuneli, vodnimi zajetji in črpališčem Draga v Vremski dolini…

Posebno atraktiven je poletni sprehod po suhi strugi reke Reke, največji posebnosti Krasa. Reka Reka je namreč največja in najdaljša reka ponikalnica v Sloveniji (čeprav izvira na hrvaški strani in se v morje izliva na italijanski strani meje), najbolj slikovite razglede in kanjone pa nudi prav na področju Vremskega Britofa v neposredni bližini Barke.

Poleg tega so možni tudi zanimivi izleti v bližnji Mitski park Rodik, v Partizansko bolnico Zalesje, v priljubljeno dolino reke Suhorice, oziroma po celotni Vremski dolini, Brkinih in okolici Divače.

Pripravimo pa vam tudi vodene oglede v najbolj skrite kotičke naših prelepih Brkinov…(foto: facebook.com/ambrozic.si)

Turistična kmetija in pivovarna Ambrožič – ko skriti kotički Slovenije najlepše poskrbijo za vašo dušo in telo!

Turistična kmetija in pivovarna AMBROŽIČ
Denis Ambrožič
Barka 28
6217 Vremski Britof

Kontakti:
Gsm: +386 (0)41 707 343
E-mail: info@ambrozic.si
Spletna stran: www.ambrozic.si

 

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.