Naslovnica Magazin Številke in nagrade potrjujejo uspešnost digitalnih kampanj

Številke in nagrade potrjujejo uspešnost digitalnih kampanj

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija (STO) se v zadnjih letih izdatno posveča digitalnim kampanjam in družbenim omrežjem, kar se je še posebej po izbruhu pandemije koronavirusa izkazala za odlično rešitev. Tako je STO pravkar objavila natečaj za izbor najboljših kreativnih rešitev kampanje ‘Moja Slovenija’ in tudi razglasila najboljše objave meseca juliju na Instagram profilu ‘Feel Slovenia’.

Številke in nagrade potrjujejo uspešnost digitalnih kampanjLovrenška jezera – Pohorje, v neposredni bližini Rogle(foto: FB Feel Slovenia)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) se v zadnjih letih izdatno posveča digitalnim kampanjam in družbenim omrežjem, kar se ji danes bogato obrestuje. Še posebej po izbruhu pandemije koronavirusa se je ta usmeritev izkazala za odlično rešitev, o čemer pričajo številke ogledov oz. udeležbe v posameznih aktivnostih. Tako je bilo julija na Instagram profilu ‘Feel Slovenia’ 68 objav, skupno število prikazov vseh objav pa je preseglo 4 milijone.

Najboljših 9 objav so tudi posebej našteli.»Najuspešnejših 9 Instagram objav glede na odzivnost uporabnikov: Bled, Piran, Velika korita Soče, Vogel, Martuljški slapovi, Kočevje, Planina pri Jezeru, Logarska dolina in Kropa. S konsistentnimi objavami STO zasleduje cilj predstavitve celotne Slovenije, krepitve dvosmerne komunikacije s sledilci ter inspiracije uporabnikov za obisk Slovenije, prav tako pa vzpodbuja tudi uporabo in deljenje osebnih izkušenj obiskovalcev z uporabo oznak #ifeelsLOVEnia in #mojaslovenija,« pravijo na STO.

Podobno je bil presenetljiv izjemno velik odziv za sodelovanje v vseslovenski motivacijski kampanji ‘Zdaj je čas. Moja Slovenija!’. STO se je odločila, da bo tudi v tej kampanji nagradila najboljše. Vsi predstavniki turističnega gospodarstva in partnerskih organizacij bodo lahko do 9. septembra oddali svoje kreativne rešitve za to kampanjo. Izbor bo potekal
v dveh kategorijah – kreativna rešitev za kanale družbenih omrežij in kreativna rešitev za zunanje oglaševanje.

Za končne odločitve o najboljših oziroma o nagrajencih bo zadolžena naredila 5-članska komisija strokovnjakov s področij vsebinskega marketinga in vizualnih komunikacij. S STO pa so dodali še informacijo, da so v 12. tednu izvajanja kampanje našteli že preko 230.000 objav s ključnikoma #ifeelsLOVEnia in #mojaslovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.