Naslovnica Šport Zgodovinski konec tedna za Primoža Rogliča in njegovo moštvo

Zgodovinski konec tedna za Primoža Rogliča in njegovo moštvo

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenski kolesarski šampion in člani njegove ekipe Jumbo Visma si bodo zadnji konce tedna nedvomno dobro zapomnili. Zmage so si sledile ena za drugo in morda se je nekje v francoskih hribih ta vikend celo končala era Sky Teama oziroma današnjega Ineosa, začela pa se je era Jumbo Visme. 

Zgodovinski konec tedna za Primoža Rogliča in njegovo moštvoPotem, ko je imel lani Primož Roglič pogosto premalo pomoči s strani ekipe, se je Jumbo Visma močno okrepila in prvi rezultati so že vidni (foto: teamjumbovisma.com)

 

Zgodba o neverjetno uspešnemu koncu tedna za kolesarsko ekipo slovenskega asa Primoža Rogliča se je začela že v petek, čeprav je na prvi etapi tridnevne preizkušnje Tour de l’Ain  za las zgrešil zmago. Roglič je namreč do drugega mesta prišel po klasičnem skupinskem sprintu, kar je za slovenskega asa precej redko. V soboto pa je Primož že postavil stvari na svoje mesto.

Pravzaprav je svojo nalogo odlično opravila vsa ekipa Jumbo Visme, saj je narekovala ritem in nato v vodili skupini Rogliča ni pustila samega, kar se ji je lani pripetilo večkrat. A vse to še ne bi pomenilo veliko, če ne bi Primož v zadnjih metrih uspešno napadel in prehitel lanskega zmagovalca Toura Kolumbijca Egana Berala ter tako prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Da bi bila sobota za rumeno-črno ekipo še lepša, pa je poskrbel Belgijec Wout van Aert.

Slednji je spretno zmagal na dirki Milano-Sanremo in tako svoji ekipi prinesel sploh prvi zmagovalni pokal z najbolj prestižne italijanske enodnevne dirke. Za konec izjemnega vikenda pa je spet zablestela vsa ekipa in še posebej njen diamant Primož. Na zadnji in obenem najbolj gorski zadnji etapi dirke po Ainu je včeraj ekipa Ineos poskusila odgovoriti izzivu Jumbo Visme, a ne Chris Froome (zmagovalec Toura v letih 2013, 2015, 2016 in 2017), Gerraint Thomas (zmagovalec Toura 2018) in Egan Bernal (zmagovalec Toura 2019) niso vzdržali.

Nizozemska Visma je ponovno reagirala vrhunsko, za nameček pa je na zadnjem vzponu Primož Roglič spet izničil napad Bernala in zanesljivo dobil etapo. S tem je slovenski as zmagal tudi v skupnem seštevku preizkušnje. Predvsem pa je skupaj z ekipo pošteno prestrašil moštvo Ineosa. Kolesarji nekdanjega Sky Team-a so namreč zmagali na kar sedmih od zadnjih osmih kolesarskih dirk po Franciji, zato so tudi letos veljali za absolutne favorite.

Toda 20 dni pred pričetkom letošnjega Toura sta Primož Roglič in celotna ekipa Jumbo Visme očitno v precej boljši formi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.