Naslovnica Trendi Start novih sezon kar treh razvedrilnih oddaj

Start novih sezon kar treh razvedrilnih oddaj

Avtor: Spletno Uredništvo

Kot so napovedali že decembra, se na televizijskih programih RTV Slovenija te dni začenjajo nove sezone treh razvedrilnih oddaj. To so oddaje Vikend paket, Slovenski pozdrav in Na lepše, ki bodo ponovno poskrbele za zabavne in sproščene konce tedna. Prva starta že danes popoldan. 

bernarda in jože 2

Bernarda in Jože se na ekrane vračata že danes ob 17.20, seveda na TV SLO 1 (foto: Žiga Culiberk/RTV SLO)

 

Kot prva izmed treh oddaj se bo nova sezona pričal za oddajo ‘Vikend paket’ in sicer bo na prva na programu TV Slovenija 1 že danes popoldan ob 17.30. V Vikend paketu stalnica še naprej ostajajo ostajajo zgovorni in zabavni komentatorji, ki bodo analizirali dogodke in teme preteklega tedna. Postavljeni bodo tudi pred nove izzive in preizkušnje, k sproščenemu vzdušju pa bodo svojo energijo prispevali zanimivi gosti.

V letošnjem letu RTV Slovenija obeležuje pomembno obletnico – 90 let radia in 60 let televizije in ob tej priložnosti se bodo spomnili razvedrilnih oddaj, ki so se za vedno zapisale v zgodovino televizije. Po petnajstih letih se bo tako na ekrane vrnila legendarna skrita kamera s Francijem Kekom, nove epizode bodo vsak teden v oddaji Vikend paket. Ob koncu oddaje bodo komentatorji postavljeni pred prav poseben, vedno zabaven izziv, in tisti, ki se bo bolje odrezal, bo svojemu gledalcu priboril lepo nagrado. 

Kot druga se bo na male ekrane vrnila oddaja ‘Na lepše’. Ustvarjalci oddaje Na lepše bodo v novi sezoni sledili Strategiji trajnostne rasti slovenskega turizma. Več govora bo o ponudbi kulturnega turizma, ki bo v prihodnjih dveh letih nosilna tematika promocije našega turizma. Obravnavali bodo problematiko kadrov v turizmu, razvitost čebelarskega turizma, nove turistične makroregije in o kulinariko, ki je vse pogosteje glavni razlog, da tujci obiščejo Slovenijo.

V novi sezoni bo tudi več poudarka na podjetniških projektih, kateri podpirajo uresničevanje ustvarjalnih, inventivnih in inovativnih idej s področja turizma. Bolj bodo izpostavljali povezanost športa s promocijo turizma – primer Ironmana, ena največjih vzdržljivostnih prireditev, ki se bo septembra odvijala na Obali. Posvetili pa se bodo tudi kongresom,  npr. svetovnem kongresu golf turizma, ki bo v začetku oktobra potekal v Ljubljani. Prva oddaja nove sezone bo na sporedu v petek, 9. februarja, ob 21.30 na TV SLO 1.

Sredi februarja (16. 2.) bo sledila še prva iz nove serije oddaj ‘Slovenski pozdrav’. Na sporedu bo v tradicionalnem ‘narodno-zabavnem terminu’ – ob petkih ob 20. uri na TV SLO 1. Gostitelja ostajata priljubljena voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab, družbo jima bo tudi v novi sezoni delala energična in dinamična Urška Vučak Markež, ki bo še naprej delila uporabne nasvete, v oddajo bo pa vnesla tudi veliko humorja in nepredvidljivosti. V vsako oddajo bo tudi v novi sezoni povabljen osrednji gost – glasbenik, vodja ansambla, besedilopisec, aranžer, markantna osebnost, ki je pomembno krojila narodno-zabavno glasbeno področje.

Po uspešni prvi izvedbi tekmovalno-zabavne rubrike ‘Družina poje’, se bo rubrika z novim preizkusom v družinskem petju nadaljevala tudi v novem letu. Ustvarjalci oddaje sicer še vedno vabijo k sodelovanju nove družine, ki bi želele nastopiti v drugi sezoni. Pevski sestavi bodo sicer zelo različni, a je za ustvarjalce oddaje pomembno predvsem to, da so pevci v sorodu in če je le mogoče iz več generacij (oče, mama, hčerka, sin, sestrične, dedki, babice, bratje in sestre …). 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.