Naslovnica Šport Slovenke spet ‘vražje’ tik pred olimpijskimi igrami

Slovenke spet ‘vražje’ tik pred olimpijskimi igrami

Avtor: Spletno Uredništvo

V švicarskem Lenzerheideju se je danes nadaljeval svetovni pokal za ženske. Po včerajšnji preizkušnji v kombinaciji, na kateri je izjemno nastopila Ana Bucik in osvojila tretje mesto, je bil danes na vrsti veleslalom. Tu je šlo ‘vražjim Slovenkam’ še bolje kot včeraj – tokrat je na stopničkah pristala Meta Horvat, Ana Drev pa je bila peta. 

 

smučarke lenzerheide ekipa 2

V slovenskem taboru so razumljivo vsi sijali od sreče (foto:sloski.com)

 

Po prvi vožnji današnjega veleslaloma v Lenzerheideju je bila v vodstvu Francozinja Tessa Worley, Viktoria Rebensburg iz Nemčije je na drugem mestu zaostajala 0.52 sekunde, tretjeuvrščena Italijanka Federica Brignone pa je zasotajala že preej vveč – 1.25 sekunde. Razlike med ostalimi tekmovalkami niso bile velike, najboljša Slovenka pa je bila Ana Drev, ki je zasedla 11. mesto (+1.76). Meta Hrovat je bila na 14. mestu (+2.08), Tina Robnik na 17. mestu (+2.56) in Ana Bucik z visoko startno številko 50 na 24. mestu (+3.72).

V drugem teku je sledil popoln slovenski napad. Vodstvo je najprej prevzela Robnikova, kmalu zatem jo je po mojstrski predstavi prehitela Meta Horvat. Odličen nastop je kmalu zatem uspel še Drevovi, ki se je uvrstila malce za reprezentančno kolegico, potem pa je sledilo čakanje na ostale tekmovalke.

Na koncu je zmagala Tessa Worley, Rebensburgova je bila druga, Hrovatova pa tretja. Izjemen ekipni uspeh je dopolnila Drevova na petem mestu oziroma z najboljšim rezultatom sezone, Robnikova je bila 14., Bucikova pa 26. Naše tri najvišje uvrščene smučarke so v finalu postavile 2., 6. oziroma 5. najboljši čas, so še objavili na spletni  strani sloski.si. Slovenske tekmovalke so torej v odlični formi prav pred osrednjim ciljem sezone – olimpijskih igrah v Koreji. 

Glavni trener Denis Šteharnik je po novem izjemnem uspehu svojih varovank dejal: ”Teren je zelo težak, dobro pa je bilo, da podlaga ni bila preveč trda, pa še vseeno je bilo težko. Proga je bila precej zavita. Včeraj smo imeli lep ekipni rezultat in na večerji smo rekli, gremo še enkrat. Da pokažemo kdo smo. V prvem teku je bilo malo preveč zadržanosti, se pravi malo preveč spoštovanja do proge oziroma celo bolj do postavitve. V drugo sem postavil progo, povedali smo, da ni nič kaj posebnega, naredili smo dve ali tri zanke, ki so jih zvozile tako kot je bilo treba. Rekli smo samo, da naj pokažejo popoln napad in punce so to upoštevale. Vrgle so se na progo in dirkale, to je tisto pravo stanje, ki ga želimo. Vseskozi smo vedeli, da so blizu, da so dobre. A za dober rezultat med 5 ali 6 je treba riskirati vse. To je danes dvema zelo dobro uspelo, Robnikovi pa še bo. Čestitke tudi Bucikovi za še ene točke v veleslalomu.”

”S prvo vožnjo sem bila zadovoljna, a ne čisto, vedela sem da lahko gre bolje. Nad 14. mestom sem bila presenečena, saj sem imela slabši občutek. A v drugo sem si že na ogledu rekla, da bom zdaj pokazala vožnjo kot jo znam in mi je ratalo. To je en krasen znak ko prideš dol v ”zelenem”. Vedela pa sem, da so bile v vožnji še rezerve. Vesela sem bila, ko sem prevzela vodstvo, še zdaleč pa nisem mislila, da bo to dovolj za stopničke. Dokler nisem bila na tretjem mestu nisem pomislila na to, ker se mi je to zdelo noro nemogoče. Potem nisem čisto dojemala stvari, kaj se dogaja okoli mene. Šele takrat, ko so punce prišle do mene sem se začela zavedati, da sem res na tretjem mestu. Še zdaj premlevam kaj se je sploh zgodilo,” je po tekmi povedala presenetljiva Meta Hrovat.

Sicer ti rezultati kažejo, da je strokovno vodstvo dobro planiralo stopnjevanje forme v tej sezoni. Bilo bi odlično, če bi katera od punc tudi na olimpijskih igrah pristala na stopničkah, kar pa se veda ne bo lahko. Potem, ko je slovensko žensko smučanje v zadnjih dveh letih ostalo brez šampionk kova Tine Maze in  Ilke Štuhec, bi bilo zares fantastično, če bi katera od ostalih vseeno prišla do olimpijskega odličja. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.