Naslovnica Kronika Starejšega voznika so nepoškodovanega rešili iz reke

Starejšega voznika so nepoškodovanega rešili iz reke

Avtor: Spletno Uredništvo
Po državi še odmeva včerajšnja uspešna reševalna akcija v bližini Gorišnice. Tam je starejši možakar z avtom pristal v reki Pesnici, policisti in občani pa so ga s skupnimi močmi rešili iz zelo nevarnega položaja.
Starejšega voznika so nepoškodovanega rešili iz reke

Še nekaj centimetrov in vozilo bi se najbrž prevrnilo v globlji del reke (foto: FB PU Maribor)

V obvestilu za javnost slovenske Policije so najprej pojasnili, da se je skupna akcija policistov s Policijske postaje Gorišnica in občanov, ki so iz vozila in iz deroče reke rešili 81-letnega voznika, končala srečno. Po prvih informacijah možakar, ki je doživel prometno nesrečo, ni bil poškodovan. Vendar pa bi se lahko zgodba končala precej bolj tragično, če pomoč ne bi prišla pravočasno.

»Starejši, 81-letni voznik je včeraj popoldne, 27. aprila 2023, peljal v smeri od Ormoža proti Ptuju, ko je v bližini Gorišnice, pri mostu čez reko Pesnico, z vozilom zapeljal na bankino, mimo zaščitne ograje na mostu ter po nabrežini zdrsnil v reko. Rečni tok ga je odnesel več deset metrov naprej po reki, do betonskega jezu, kjer je vozilo obstalo oziroma nasedlo v vodi,« so uvodni del nesreče opisali na Policiji.

Potem pa so se na kraj dogodka hitro pripeljali policisti PP Gorišnica in skupaj z občani vozniku takoj priskočili na pomoč. Tako so iz deroče reke hitro izvlekli ponesrečenca na varno, še preden bi vozilo odneslo v globlji del reke in se povsem potopilo. Sicer so policisti ob objavi sporočila za javnost še zbirali podatke o vzroku za nesrečo, a se je kot kaže tokrat vse končalo brez hujših posledic za voznika in tudi za okolje.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.