Naslovnica Šport Finale mladinskega evropskega nogometnega prvenstva bo na Stožicah

Finale mladinskega evropskega nogometnega prvenstva bo na Stožicah

Avtor: Spletno Uredništvo

Evropska nogometna zveza je včeraj odločala tudi o usodi mladinskega evropskega prvenstva do 21 let, ki bi ga morala prihodnje leto skupaj z Madžarsko gostiti tudi Slovenija. Prvenstvo ostaja, spremenil pa se je format. Namesto štirih prizorišč pa bodo v Sloveniji po novem le tri, odpadla je koprska Bonifika. Slovenski ljubitelji nogometa pa so lahko zadovoljni predvsem zato, ker se je veliki finale prvenstva iz madžarskega Szekesfehervarja preselil na ljubljanske Stožice. 

Finale mladinskega evropskega nogometnega prvenstva bo na StožicahTako naj bi izgledal koprski stadion po načrtih španskega biroja Iberoproex iz leta 2011 – kapaciteta naj bi narasla na 16.000 ljudi, predvidena cena investicije za dve novi pokriti tribuni pa je bila 15 milijonov evrov, a je na srečo slovenskih davkoplačevalcev povsem nepotreben projekt kmalu padel v vodo (foto: iberproex.es)

 

Evropska nogometna zveza (UEFA) se še naprej prilagaja trenutnemu stanju, ki ga povzročila pandemija koronavirusa. Potem ko so evropske nacionalne nogometne zveze sestavile koledarje državnih tekmovanj, se sedaj sestavljajo še koledarji mednarodnih klubskih in reprezentančnih mednarodnih nastopov. Izvršni odbor UEFE je tako sprejel novosti glede mladinskega evropskega prvenstva U-21, ki ga bosta prihodnje leto skupaj gostili Slovenija in Madžarska.

»Izvršni odbor je zaradi prilagoditev koledarja odločil, da bo UEFA evropsko prvenstvo do 21 let odigrano v novem formatu. Slovenski del bodo gostili Maribor, Celje in Ljubljana. Prvenstvo bo odigrano v dveh delih – skupinski del bo odigran v reprezentančnem premoru, med 24. in 31. marcem 2021, zaključni boji od 31. maja do 6. junija 2021. Dve skupini prvega dela bosta odigrani na Madžarskem, ena v Sloveniji, medtem ko bo UEFA sprejela odločitev glede četrte skupine,« so pojasnili na Nogometni zvezi Slovenije (NZS).

Zaradi spremembe formata in urnika tekem je prišlo tudi do spremembe prizorišča finalne tekme in sicer bo to Ljubljana. Finalna tekma, ki bi morala biti po prvotnem programu v madžarskem Szekesfehervarju, bo po novem odigrana na Stožicah 6. junija prihodnjega leta. Ena od novosti pa je tudi ta, da je med prvotno predvidenimi štirimi slovenskimi prizorišči odpadel Koper, medtem ko so Maribor, Celje in Ljubljana ostali kot gostitelji.

Na koprski Bonifiki so sicer želeli prav za to prvenstvo najprej zgraditi novo zahodno tribuno, potem so omejili stroške na nov novinarski stolp, sedaj pa bodo očitno lahko še dodatno prihranili. Z NZS pa so spomnili še na sistem tekmovanja in sicer se bodo na MEP U-21 poleg obeh držav gostiteljic neposredno uvrstili zmagovalci devetih skupin in pet najboljših drugouvrščenih ekip.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.