Naslovnica Slovenija Slovenske potovalne agencije so imele lani veliko dela

Slovenske potovalne agencije so imele lani veliko dela

Avtor: Spletno Uredništvo

S Slovenskega urada za statistiko so sporočili podatke o turističnih potovanjih Slovencev. Slovenske potovalne agencije so tako lani organizirale potovanja za 600.000 domačih turistov.

port 2Italijani zelo radi za konec tedna skočijo do Slovenske Istre, vzroki so pretežno kulinarični (foto: SU)

 

Slovenske potovalne agencije so v letu 2017 organizirale potovanja za 600.000 domačih turistov in enodnevne izlete za 248.000 domačih izletnikov. Domači turisti so v največjem številu potovali na Hrvaško Potovalne agencije so lani organizirale potovanja z najmanj eno prenočitvijo za 600.000 domačih turistov, so še zapisali na Slovenskem statističnem uradu (SURS).

122.000 teh turistov je prenočevalo v Sloveniji, 478.000 pa v tujini. Najpogostejši cilj potovanj domačih turistov v tujino je bila Hrvaška; sledile so, Italija, Grčija, Turčija in druge države. Domači izletniki so v večjem številu potovali po Sloveniji. Enodnevnih izletov, ki so jih v 2017 organizirale slovenske potovalne agencije, se je udeležilo skupaj 248.000 domačih izletnikov. 

Od tega se je izletov po Sloveniji udeležilo 133.000, izletov v tujino pa 116.000 izletnikov (od teh jih je največ potovalo v Italijo, sledile so Avstrija, Hrvaška in druge države). Največ tujih turistov so slovenske potovalne agencije pripeljale iz Italije. Slovenske potovalne agencije so lani organizirale potovanja tudi za 211.000 tujih turistov. Le-ti so v Sloveniji prenočili povprečno trikrat. Največ tujih turistov so pripeljale iz Italije, sledili pa so turisti iz ZDA, Nemčije in iz drugih držav.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.