Naslovnica Slovenija Slovenske potovalne agencije so imele lani veliko dela

Slovenske potovalne agencije so imele lani veliko dela

Avtor: Spletno Uredništvo

S Slovenskega urada za statistiko so sporočili podatke o turističnih potovanjih Slovencev. Slovenske potovalne agencije so tako lani organizirale potovanja za 600.000 domačih turistov.

Italijani zelo radi za konec tedna skočijo do Slovenske Istre, vzroki so pretežno kulinarični (foto: SU)

 

Slovenske potovalne agencije so v letu 2017 organizirale potovanja za 600.000 domačih turistov in enodnevne izlete za 248.000 domačih izletnikov. Domači turisti so v največjem številu potovali na Hrvaško Potovalne agencije so lani organizirale potovanja z najmanj eno prenočitvijo za 600.000 domačih turistov, so še zapisali na Slovenskem statističnem uradu (SURS).

122.000 teh turistov je prenočevalo v Sloveniji, 478.000 pa v tujini. Najpogostejši cilj potovanj domačih turistov v tujino je bila Hrvaška; sledile so, Italija, Grčija, Turčija in druge države. Domači izletniki so v večjem številu potovali po Sloveniji. Enodnevnih izletov, ki so jih v 2017 organizirale slovenske potovalne agencije, se je udeležilo skupaj 248.000 domačih izletnikov. 

Od tega se je izletov po Sloveniji udeležilo 133.000, izletov v tujino pa 116.000 izletnikov (od teh jih je največ potovalo v Italijo, sledile so Avstrija, Hrvaška in druge države). Največ tujih turistov so slovenske potovalne agencije pripeljale iz Italije. Slovenske potovalne agencije so lani organizirale potovanja tudi za 211.000 tujih turistov. Le-ti so v Sloveniji prenočili povprečno trikrat. Največ tujih turistov so pripeljale iz Italije, sledili pa so turisti iz ZDA, Nemčije in iz drugih držav.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.