Naslovnica Slovenija Slovenija potrebuje več kot 1000 novih vojakov

Slovenija potrebuje več kot 1000 novih vojakov

Avtor: Spletno Uredništvo

Z obrambnega ministrstva tokrat prihajajo kar tri novice. Medtem, ko se v Novem mestu izteka drugi del poletnega vojaškega tabora ‘MORS in mladi’, inženirske enote slovenske vojske razstavljajo tri začasne mostove, obe ladji slovenske vojne mornarice pa čakajo nujna vzdrževalna dela.

 Slovenija potrebuje več kot 1000 novih vojakov

Hitri jurišni čoln Ankaran je že na suhem v koprskem pristanišču (foto: MORS)

 

Ta teden so iz morja dvignili hitri jurišni čoln Ankaran, saj je potreben nujnih vzdrževalnih posegov. Slednje bodo opravili na območju koprskega pristanišča, prva faza pa naj bi bila končana že prihodnji teden, ko naj bi plovilo vrnili v vodo. Sledila naj bi morska testiranja, ladja pa naj bi bila znova operativna šele konec meseca. Ko se bo to zgodilo, bo na temeljit redni pregled in sicer v Trst napotena še patruljna ladja Triglav.

Če je bila prva novica v domeni mornarice, pa druga prihaja iz vrst rodu inženircev. Te dni so namreč vojaki Inženirske čete Rodovskega bataljona 1. brigade SV razstavili začasni most C-200 (dolžine 21 metrov), ki je stal čez Mali Obrh v Kozarišču in je bil v uporabi zaradi obnove tamkajšnjega stalnega mostu. Inženirci bodo med 13. in 17. julijem razstavili še dva mostova C-200 – čez Podlipščico in Lahovko na območju Vrhnike .

V Novem mestu pa se izteka drugi del poletnega vojaškega tabora ‘MORS in mladi’. »Prvega šestdnevnega tabora MORS in mladi 2020, ki je potekal od 29. junija do 4. julija se je udeležilo 123 učencev srednjih in osnovnih šol, tokratnega, ki se bo končal 11. julija, pa 131 dijakov in osnovnošolcev iz vse Slovenije, med njimi 67 deklet in 64 fantov,« so sporočili z Ministrstva za obrambo RS (MORS).

Pojasnili so še, da je tabor namenjen pa je seznanjanju mladih z delom v Slovenski vojski ter možnostmi zaposlitve, štipendiranja in služenja vojaškega roka, saj po besedah ministra za obrambo v naslednjih mesecih Slovenija potrebuje več kot tisoč novih pripadnic in pripadnikov.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.