Naslovnica Svet & EU Slovenija med sedmimi najbolj varnimi državami sveta

Slovenija med sedmimi najbolj varnimi državami sveta

Avtor: Spletno Uredništvo

Mednarodni organizaciji International SOS in Control Risks sta pred kratkim objavili zemljevid tveganj za turistična potovanja v letu 2019. Slovenija se je uvrstila med sedmerico najbolj varnih držav. Na svetu, da ne bo pomote. 

Za popotnike naj bi bili nevarni tudi Iran, Severna Koreja in Antarktika (foto: slovenia.info)

 

Slovenija se ob Danski, Finski, Norveški, Švici in Islandiji in Luksemburgu uvršča med za potovanja najvarnejše države na svetu. Zemljevid razvršča države glede na stopnjo tveganja, ki popotnike čaka v določenem delu sveta. Interaktivni zemljevid je bil ustvarjen z namenom, da organizacije in posamezniki bolje razumejo tveganja v državah in na trgih, kjer poslujejo in kamor potujejo.

Za sedem najvarnejših velja, da je tveganje neznatno, oziroma ga skoraj ni. Za preostali del Zahodne Evrope, Kanado, ZDA in Avstralijo velja, da je tveganje pri potovanju nizko. Najmanj varne za potovanja pa so trenutno države, kjer potekajo oboroženi spopadi – Jemen, Sirija, Libija, Venezuela, Afganistan, Somalija, vhzodna Ukrajina in nekatere srednjeafriške države. 

Zemljevid obenem prikazuje tudi oceno stopnje tveganja vsake države za zdravje in prometni varnosti. Slovenija sodi med države z nizkim tveganjem za zdravje, nekoliko slabše od najboljših pa se naša država odreže pri prometni varnosti, kar niti ni tako presenetljivo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.