Naslovnica Šport S prihodom zime se je začela sezona – vaterpola!

S prihodom zime se je začela sezona – vaterpola!

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem ko temperature padajo in se je pravkar začela smučarska sezona, pa te dni starta tudi sezona – vaterpola. V tekmovanju za slovenski pokal sodelujejo le štirje klubi, Koper pa se ponaša z novi olimpijskim bazenom.

Koprčani se bodo jutri, v sredo 28. novembra, ob 20. uri v novem bazenu prvič srečali s Triglavom (foto: SJ)

 

Vaterpolo je bi nekoč poletni šport, potem pa se je z morskih obal preselil v zaprte zimske v bazene. V Sloveniji je bil pred kakšnim desetletjem vaterpolo precej bolj popularen, v zadnjih letiih pa se bori za preživetje. O tem najbolj priča podatek, da so se v tekmovanje za slovenski pokal letos prijavile le 4 ekipe, za državno prvenstvo pa le 5 slovenskih moštev (letos bo v SVL sodelovala tudi ekipa iz Banja Luke)

Sicer je bila prva tekma polfinala že odigrana in prišlo je do presenčenja, saj je očitno oslabljen VK Ljubljana Slovan izgubil proti VD Kamnik s 4:7 (2:1, 2:2, 0:3, 0:1).V drugem polfinalnem paru sta se po žrebu znašla VD Koper Primorska in njhov stari rival AVK Triglav Kranj. Koprčani bodo poskusili napraviti vse, da jutri ob 20. uri v pravkar odprtem bazenskem kompleksu prvič zmagajo, Kranjčani pa vse, da izločijo favorizirane Primorce. 

Sicer so v Kopru letos spet sestavili bolj konkurenčno ekipo, ki že dober mesec nastopa v A2 Jadranski ligi, oziroma v Triglav regionalni vaterpolo ligi, kot se uradno imenuje najbrž najbolj kakovostno klubsko vaterpolo tekmovanje na svetu. Vendar pa na spletni strani Vaterpolske zveze Slovenije novic o edinem slovenskem predstavniku v mednarodnih vodah ne boste našli.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.