Naslovnica Slovenija Sedmi velik plus za PRO Plus

Sedmi velik plus za PRO Plus

Avtor: Spletno Uredništvo

Zaposleni na POP TV in A kanalu so že sedmič uspešno izpeljali dobrodelno akcijo ‘Mali koraki za velik cilj’. Letos so v treh dneh pretekli traso od slapa Savice vse do Otočca, zbrali so več kot 60.000 evrov, denar pa so namenili za najbolj ogrožene otroke.

MIRO MAJCEN 14 11 2017 MALI KORAKI PODELITEV 6

Tudi tokrat so se udeleženci tekaško-humanitarne akcije izkazali in zbrali lep kupček denarja za otroke (foto: PR PRO Plus)

V letošnji akciji, že sedmi zapored, so zbirali denar za Hišo zavetja Palčica, kjer pomagajo otrokom, ki so v svoji družini ogroženi ali žrtve zlorab. Tekači POP TV in A kanala so z doseženim ciljem zbrali 61.000 evrov za tiste, ki jim življenje v prvih letih ni bilo naklonjeno.

Ček v vrednosti 61.000 evrov, ki so ga podarili Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje za Hišo zavetja Palčica, sta od pobudnika akcije Mali koraki za velik cilj Jana Golje prevzeli vodja Hiše zavetja Palčica Manuela Ham in Anita Ogulin iz Zveze prijateljev Mladine Ljubljana Moste – Polje.

Manuela Ham je ob tem povedala: »Na ta trenutek se lahko pripravljaš, a te še vedno ujame nepripravljenega. Toliko občutkov, ujetih v trenutek, je težko opisati. Srčna hvala vsem, ki ste bili ta mesec del akcije. Denar bo namenjen otrokom in s prispevanimi sredstvi jim bomo zagotovili še lepši začetek v novem življenju, ki si ga tako zaslužijo.«

Zbran denar bo porabljen za izboljšanje bivanja v Hiši Palčica, tako bodo obnovljena okna, kupila se bo nova sedežna garnitura in poskrbelo se bo, da bo vsak otrok dobil popotnico za lepši jutri. Tekaška ekipa Mali koraki za velik cilj, z novinarji oddaje Svet na čelu, je letos svoje športno udejstvovanje začela pri Slapu Savica in po treh dneh ter pretečenih 202 kilometrih tek končala na Otočcu. Celotno traso pa so imeli v mislih otroke, ki jim bodo pomagali.

»Cilj je dosežen. Že sedmič. Je pa to tudi razlog, da zelo kmalu krenemo na novo pot, proti novemu cilju. Zadovoljstvo, ponos, notranja sreča je le nekaj občutkov, ki so v meni danes. A vse to je možno le z izjemno ekipo, ki stoji ob projektu. Prepričan sem, da bo po današnjem dnevu družba drugačna, predvsem za otroke iz zavoda Palčica,« je v izjavi za javnost PRO Plusa povedal pobudnik humaniterne akcije Jan Golja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.