Naslovnica Magazin SEAT je za letos napovedal četrto generacijo Leona

SEAT je za letos napovedal četrto generacijo Leona

Avtor: Spletno Uredništvo

Pri španskem avtomobilističnem proizvajalcu SEAT-u so pred kratkim strnili vse podatke o lanski rekordnih prodaji in napovedali dodatne novosti za letos. Leta 2018 je SEAT dosegel svoje šesto zaporedno leto rasti prodaje in tako zabeležil pozitivno obdobje brez primere. Od leta 2012 se je SEAT-ova prodaja povečala za več kot 60 %.

cupraCupra je le ena od zadnjih novosti pri SEAT-u (foto: seat.si)

 

Predsednik uprave družbe SEAT Luca de Meo je poudaril, da rekordna prodaja potrjuje uspeh strategije in modelov v produktni ofenzivi, ki so jo sprožili že leta 2016. Lani so tako že drugo leto zapored zabeležili dvomestno rast, kar je neobičajen dosežek v avtomobilski industriji. Zaradi zaupanja strank in pozitivnih finančnih rezultatov, ki jih dosegajo, smo optimistični glede prihodnjih izzivov. SEAT-ov cilj je, da bi v novi eri avtomobilske industrije igral ključno vlogo.

SEAT je sicer dosegel vodilni položaj na španskem tržišču in doslej največji obseg prodaje v Nemčiji, Veliki Britaniji, Avstriji, Švici, Izraelu in Maroku. SEAT-ov podpredsednik za področje prodaje in trženja Wayne Griffiths je ob tem povedal: “Leto 2018 je bilo za SEAT zgodovinsko leto. Smo ena od najhitreje rastočih znamk v Evropi in dosegamo najboljšo prodajo v naši zgodovini – zahvaljujoč dvomestni rasti na glavnih tržiščih, kot so Nemčija, Velika Britanija in Francija.

Tudi v Španiji je SEAT-u uspelo povečati prodajo za več kot 10 % in zavzeti močan vodilni položaj tako na skupnem tržišču kot pri prodaji individualnim strankam. Hkrati smo povečali prodajo tudi na pomembnih tržiščih na drugih celinah, na primer v Alžiriji. Lansko leto je bilo vsako tretje prodano vozilo SEAT športni terenec, kar nam je omogočilo, da smo povečali donosnost znamke in razširili prodajno mrežo.

V letu 2018 smo doživeli tudi uspešno uvedbo znamke CUPRA, ki je dosegla 40-odstotno rast prodaje. Če povzamemo, imamo široko, posodobljeno produktno paleto v najpomembnejših segmentih, v letu 2019 pa nam bo novi Tarraco dal svež zagon za nadaljevanje rasti.” Najpomembnejša novost v SEAT-ovi modelski paleti bo v letu 2019 uvedba novega modela Tarraco, ki bo trgovcem dostavljen v naslednjih tednih.

Tarraco se bo tako zelo kmalu pridružil Aroni in Ateci ter s tem zaokrožil SEAT-ovo družino športnih terencev. SEAT bo začel tudi s prodajo nove Arone TGI – različice SEAT-ovega križanca s pogonom na stisnjeni zemeljski plin, ki se bo kot četrti model pridružila modelom Mii, Ibiza in Leon v paleti SEAT-ovih vozil s pogonom na CNG. Po drugi strani pa bo to tudi prvo polno poslovno leto za model CUPRA Ateco, saj se je model začel prodajati v zadnji četrtini leta 2018.

V sporočilu za javnost podjetja SEAT so še dodali, da bo leto 2019 prineslo tudi druge novosti, ki jih bo znamka razkrila v prihajajočih mesecih – na primer predstavitev četrte generacije SEAT Leona.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.