Naslovnica Slovenija Še mesec dni za prijave na Naj Fala kruh 2023

Še mesec dni za prijave na Naj Fala kruh 2023

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi letos so oprli prijave za vse bolj priljubljeno vseslovensko tekmovanje v peki kruha. Preizkušnja se imenuje ‘Naj Fala kruh 2023’, nagradili pa bodo najboljši kruh v kategorijah beli kruh, mešani kruh in kruh iz posebnih mok. Prijave so odprte do 9. oktobra, tekmovanje pa bo v Ljubljani potekalo v soboto 14. oktobra.
Še mesec dni za prijave na Naj Fala kruh 2023

Za tekmovanjem stoji podjetje Lesaffre Slovenija s svojo blagovno znamko Fala (foto: IPPR)

Jesensko tekmovanje v peki kruha je postalo že tradicionalno, Fala Slonček pa letos spet vabi k udeležbi na prireditev ‘Naj Fala kruh 2023’. Letos bodo sredi oktobra ocenjevali in nagradili najboljši kruh v treh kategorijah: beli kruh, mešani kruh in kruh iz posebnih mok. Prva za zadnjo kategorijo vlada vse večje zanimanje, saj tudi peki radi spečejo nekaj novega, drugačnega in odličnega okusa.

»Peka kruha je priložnost za eksperimentiranje z različnimi sestavinami – od čilija, do pršuta, različnih zelišč … Pusti domišljiji prosto pot! Hrustljavi in dišeči kruh je poleg tega, da je zelo okusen, tudi izredno fotogeničen. S fotografijami svojega zmagovalnega kruha lahko tako popestriš svoj Instagram profil. Vzemi pekač v roke in pokaži, kaj znaš,« k prijavam vabijo organizatorji tekmovanja.

Za ta prestižen pekovski turnir bodo prijave s priloženimi recepti zbirali do 9. oktobra. Ocenjevanje in razstava kruha pa bo nato že v soboto, 14. oktobra, v Ljubljani, ko bodo pripravili tudi zabaven spremljevalni program. Sicer je lani v peki pšeničnega kruha zmagala Antonija Plešec, v kategoriji mešanih kruhov Irena Kumer, v kategoriji posebnih vrst moke Marija Špitaler, obiskovalci pa so nagradili kruh Elene Obreza z manuka medom in orehi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.