Naslovnica Kronika Iskalna akcija za izginulega planinca na območju Uršlje gore

Iskalna akcija za izginulega planinca na območju Uršlje gore

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je na območju Uršlje gore izginil planinec in sicer gre za 80-letnega Zvonimirja Škegro iz Dobje vasi oziroma Raven na Koroškem. Danes poteka intenzivna iskala akcija, Policija pa za pomoč prosi vse, ki ste bili včeraj ali danes na območju Uršlje gore.
Iskalna akcija za izginulega planinca na območju Uršlje gore

Izginuli pohodnik Zvonimir Škegro iz Dobje vasi oz. z Raven na Koroškem (foto: PU Celje/policija.si)

Policisti Policijske uprave Celje so danes objavili novico, da je izginil 80-letnega Zvonimir Škegro iz Dobje vasi (Ravne na Koroškem). Policijske postaje Ravne na Koroškem so bili namreč včeraj zvečer ( 10. septembra 2023) obveščeni, da svojci pogrešajo možakarja, ki se ni vrnil z obiska gorskega sveta. Ko so bili svojci nazadnje včeraj v stiku z njim, je bil namreč na območju Uršlje gore.

»Pogrešani je bil oblečen v črno polo majico in črne dolge hlače. Obut je v planinske čevlje. Najverjetneje ima pri sebi nahrbtnik. Pohodnike, ki so bili včeraj na območju Uršlje gore, prosimo, da nam na telefonsko številko 113 sporočijo, če so ga morebiti opazili in kje. Prav tako pozivamo pohodnike, ki se danes odpravljajo na območje Uršlje gore, da nas obvestijo, če ga bodo videli,« je v obvestilu za javnost prosila Policija.

Izginuli 80-letni Zvonimir Škegro iz Dobje vasi je sicer že peta oseba, ki je v Sloveniji izginila v zadnjih treh tednih. Le eno so medtem našli in sicer živo, o ostalih pa ni novic. Le za nemškega državljana, ki je na Bovškem pogrešan že od zadnjih dni avgusta, so policisti objavili ime, priimek in fotografijo. Gre za 55-letnega Thomasa Antoniusa Cressa, ki so ga nazadnje videli 26. avgusta, kasneje pa se je za njim izgubila vsakršna sled.

Pogrešani je visok približno 180 centimetrov in je plešast. Ker je bil na območju Bovca medtem najden njegov osebni avtomobil znamke Seat Ibiza (oranžne barve in z nemškimi registrskimi številkami), to žal ne kaže na pozitiven razplet zgodbe – če se možakar vse od 26. avgusta še ni vrnil po avto…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.