Naslovnica Magazin Samsung s sodobnim velikanskim MicroLED televizorjem

Samsung s sodobnim velikanskim MicroLED televizorjem

Avtor: Spletno Uredništvo

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung je napovedal začetek prodaje izjemno sodobnega MicroLED televizorja z ogromnim 279,4-centimetrskim zaslonom. Prodaja se bo začela v trgovinah Južne Koreje, po ostalih državah sveta pa bo novi artikel postopno prišel na police šele v prvih treh mesecih leta 2021. Najbolj prepoznavni značilnosti Samsung MicroLED-a sta velika živahnost in svetlost barv – tudi zaradi uporabe samosevalne LED tehnologije.

Samsung s sodobnim velikanskim MicroLED televizorjemNa steni je televizor Samsung MicroLED in ne slika oz. fotografija ledenika (foto: samsung.com/grayling.si)

 

Samsung MicroLED televizor je bil prvič predstavljen leta 2018 kot ‘The Wall”v obliki sistema nastavljivih združljivih modulov. Nov Samsung MicroLED televizor z 279,4-centimetrskim zaslonom, ki pravkar prihaja v južnokorejske trgovine, pa že nudi klasično izkušnjo televizorja. Sicer v zadnjih letih povpraševanje po televizorjih z velikanskimi ne pojenja, zato se je Samsung sploh lotil tako velikega aparata.

»Novi MicroLED ima 99,99% razmerje med zaslonom in ohišjem. Zaslon nima robov, tako lahko uporabniki še bolj uživajo v svojih najljubših vsebinah. Multi View funkcija omogoča gledanje štirih različnih vsebin hkrati na 139,7-centimetrskih zaslonih v osupljivi kakovosti. Novi MicroLED ima tudi dovolj zmogljiv procesor, ki ustreza njegovim prikaznim zmogljivostim.

Vključeni Micro AI procesor, ki temelji na umetni inteligenci, podpira osupljivo 4K HDR vsebino – rezultat je svetla, živahna in realistična kakovost slike, ki je optimizirana za vsak prizor,« so zapisali v sporočilu za javnost Samsunga. Dodali so še, da MicroLED ‘samoseva’ – ozorima sam proizvaja svetlobo in barvo iz lastnih struktur slikovnih pik.

Poleg tega se ponaša s svetlostjo 4K ločljivosti in z 8 milijoni slikovnih pik na zaslonu, podobno sodobna pa je tudi zvočna podoba. Majestic Sound sistem namreč zagotavlja osupljiv 5.1-kanalni zvok brez zunanjega zvočnika in tako prav vsak ambient spremeni v domači kino.

Novost pa je tudi ‘OTS Pro funkcija’, ko zvok sledi gibanju predmeta po zaslonu – na primer pri preletu letala na TV ekranu bo gledalec na kavču zaslišal zvok letala nad sabo…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.