Naslovnica Trendi Ime leta bodo na Valu 202 oznanili v sredo

Ime leta bodo na Valu 202 oznanili v sredo

Avtor: Spletno Uredništvo

Bliža se vsakoletna razglasitev ‘Imena leta’ na Valu 202. Letos bo svečana proglasitev na sporedu v sredo, 23. decembra in bo potekala malce drugače kot v preteklosti.

Ime leta bodo na Valu 202 oznanili v sredoTudi fenomenalni kolesar Primož Roglič je letos med finalisti izbora za ‘Ime leta’ (foto: teamjumbovisma.com)

 

Na radijskem programu Val 202 so tudi za letos pripravili tradicionalni izbor ‘Ime leta’, ko pred koncem decembra razglasijo posameznika, ki je v zadnjem koledarskem letu naredil nekaj nadpovprečno pozitivnega. Ožji izbor je namenjen dvanajstim Slovencem, ki so bili letos proglašeni za ‘Ime meseca’. Kot so sporočili s Službe za obveščanje javnosti RTV Slovenija (SOJ RTV SLO), bo tokrat progam izbora na Valu 2020 potekal malce drugače kot običajno.

“Celodnevni poseben radijski program, ki ga bo vodil Rok Kužel, bo posvečen letošnjim dvanajstim nominirancem za Ime leta. Ob 16.30 bo sledil koncert v živo Vlada Kreslina iz studia 13, ki ga bomo lahko spremljali tudi v video prenosu na val202.si. Po koncertu bo sledila slavnostna razglasitev Imena leta in ob 17. uri tudi pogovor z Imenom leta 2020,” so podrobnosti sredinega programa pojasnili s SOJ RTV SLO.

Sicer so tudi letos, v tem katastrofalnem letu 2020, poslušalci Vala 202 z mesečnimi izbori določili 12 finalistov. V januarju je ime meseca postala Nevenka Mlinar, februarja Anton Sazonov – Tonač, marca Andrej Šter, aprila Ivan Gale, maja Polona Tanšek Aškerc, junija Srečko Šestan, julija Žarko Trušnovec, avgusta Tomaž Štupnik, septembra Primož Roglič, oktobra Goran Dragić, novembra Jasna Kržin Stepišnik in decembra Boštjan Videmšek. 

Ti finalisti bodo med seboj z glasovanjem izbrali tistega, ki si po njihovem mnenju najbolj zasluži prestižni naziv ‘Ime leta’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.