Naslovnica Magazin Samsung je oznanil Lifestyle televizorja ‘The Frame’ in ‘SERIF TV’

Samsung je oznanil Lifestyle televizorja ‘The Frame’ in ‘SERIF TV’

Avtor: Spletno Uredništvo

Družba Samsung Electronics Co., Ltd. je napoveda nova Lifestyle televizorja – Frame in Serif TV, ki bosta prvič na ogled v Las Vegasu, na največjem svetovnem sejmu zabavne elektronike CES 2019. Televizorja združujeta zmagovalen in inovativen dizajn, ki se prilega dekorju vsakega doma z vrhunsko kakovostjo QLED slike in pametne funkcije.

samsung lifestNova produkta naj bi potrošniku zagotavljala najboljšo možno funkcionalnost televizorja (foto: samsung.si)

 

Z južnokorejskega tehnološkga velikana so sporočili, da nova Samsung Lifestyle televizorja, Frame in Serif TV kot del hišnega dekorja, ki oblikuje katerikoli bivalni prostor, presegata tradicionalne koncepte televizorjev. Na prihajajočem sejmu CES v Las Vegasu bosta med 8. in 11. januarjem 2019 oba na ogled v Samsung Lifestyle TV predstavitvi, kjer bosta do izraza prišla inovativen dizajn in zmogljivost.

»Tradicionalni televizor se je osredotočal le na tehnične lastnosti, kot sta kakovost slike in zmogljivost, zdaj pa so televizorji tudi platforma življenjskega stila, ki se zliva s potrošnikovim vsakdanjikom. Letošnja televizorja Frame in SERIF TV sta izboljšana modela Lifestyle televizorjev, ki prinašajo televizijsko izkušnjo kot še nikoli doslej,« pravi Jongsuk Choo, izvršni podpredsednik Visual Display Business pri Samsung Electronics.

Ko se ga ne uporablja za uživanje v televizijskih ali filmskih vsebinah, televizor Frame s funkcijo Art Mode predvaja digitalne umetnine, vključno s slikami in fotografijami, in tako vsakdanji bivalni prostor spremeni v umetnostno galerijo. Poleg tega televizor s senzorjem svetlosti prilagodi barve na zaslonu, da le-te ustrezajo svetlosti prostora, kar zagotavlja optimalne nastavitve za prikazovanje umetniških del na zaslonu.

Letošnji model Frame ima tudi pristno kakovost QLED slike, ki ponuja globlje kontraste, globljo in temnejšo črnino ter 100-odstotni barvni volumen. S temi izboljšavami lahko uporabniki uživajo v vsebini z najvišjo kakovostjo in cenijo umetnine, ko je televizor izklopljen. Poleg tega umetniška trgovina Frame Art Store gradi na svojih partnerstvih z najprestižnejšimi svetovnimi galerijami in muzeji ter uporabnikom omogoča dostop do več kot tisoč umetniških del.

V umetniško trgovino so bile nedavno dodane mojstrovine iz italijanske galerije Uffizi, muzeja Van Gogh na Nizozemskem in Te Papa z Nove Zelandije. Samsung bo nadaljeval s širjenjem partnerstev z muzeji in tako krepil ekosistem distribucije umetnin. Frame vsebuje tudi Bixby, Samsung platformo umetne inteligence za glasovno upravljanje s tehnologijo, ki napravo preoblikuje v pravo pametno televizijo.

Uporabniki lahko upravljajo televizijo in dostopajo do pretočnih platform z glasovnimi ukazi, ki uporabnikom omogočajo izboljšano izkušnjo z vsebinami. Televizor SERIF TV je bil v sodelovanju s pariškima oblikovalcema, bratoma Bouroullec, najbolj znanima svetovnima industrijskima oblikovalcema, specializiranima za pohištvo, oblikovan kot televizor z osredotočenostjo na estetiko.

Televizor je prejel prestižno nagrado iF Design 2016, nagrado Wallpaper Designer Award 2016 v Veliki Britaniji, leta 2016 še nagrado Good Design Award na Japonskem ter tako postal prvi Samsung televizor, ki je osvojil omenjena prestižna priznanja. SERIF TV 2019 je opremljen z vrhunsko QLED tehnologijo, ki zagotavlja izboljšano kakovost slike.

Ambient Mode, nagrajena funkcija v liniji Samsung QLED, zagotavlja informacije, kot so naslovi novic in vremenske posodobitve, možnost prikazovanja slik in zlitje s katerim koli bivalnim prostorom, ko je televizor izklopljen. Funkcija je bila dodana z namenom izboljšanja funkcionalnosti televizorja SERIF. Televizor SERIF se je v preteklosti prodajal skoraj izključno v trgovinah s pohištvom in veleblagovnicah s poudarkom na notranji opremi.

Da bi dosegli večjo bazo potrošnikov, pa bo v prihodnjem letu na voljo za nakup tudi v izbranih trgovinah z zabavno elektroniko, so še zapisali v spročilu za javnost Samsunga.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.