Naslovnica Šport Luka si z novo briljantno predstavo utira pot na tekmo zvezd

Luka si z novo briljantno predstavo utira pot na tekmo zvezd

Avtor: Spletno Uredništvo

S Košarkarske zveze Slovenije so sporočili, da se je na božični dan začelo glasovanje za tekmo vseh zvezd Lige NBA, ki jo bo 17. februarja gostil Charlotte. Lani je prvi Slovenec, ki je zaigral na zvezdniškem košarkarskem spektaklu postal Goran Dragić, letos pa ima veliko možnosti, da zaigra na tekmi vseh zvezd Luka Dončić. Slednji je bil spet odločilni mož Dallasa, ki je s tesno z zmago nad New Oreansom prekinil daljši niz porazov. 

luka dLuka Dončić in Goran Dragić – slovenska zvezdnika v NBA (foto:kzs.si)

 

Luka Dončić je nazadnje spet poskrbel, da se je niz porazov Dallas Mavericksov končal z zmago proti New Orelans Pelicansom. Luka je ob zmagoslavju v domači dvorani s 122:119 prispeval 21 točk, 10 podaj, 9 skokov, 1 blokado in bil poleg tega spet mož odločitve v zadnjih sekundah tekme. Sicer pa Luka zaenkrat  povprečno dosega 19 točk, 6.6 skokov, 4.9 podaje in 1.1 ukradene žoge na tekmo ter je že ena izmed glavnih zvezd letošnje sezone Lige NBA.

Goran Dragić pa trenutno okreva po operaciji kolena in je njegov povratek na parket predviden ravno po tekmi vseh zvezd. Zato so s Košarkarske zveze Slovenije (KZS) prosili, da navijači in ljubitelji slovenske košarke glasujejo za oba slovenska košarkarska junaka in sicer to lahko storijo na tri načine. “Pomagajmo Luki do vozovnice za Charlotte, Goranu pa z glasom zaželimo čim hitrejše okrevanje po poškodbi. Kako lahko glasujete?

Vsakih 24 ur lahko tako oddate 3 glasove za (največ) 5 različnih igralcev. Prva možnost je na uradni spletni strani lige NBA, in sicer na povezavi vote.nba.com. Glasujete lahko za celo peterko, torej 2 branilca in 3 visoke igralce, lahko pa seveda oddate tudi samo posamezni glas za Dončića (in poškodovanega Dragića). Drugi načingalsovanja poteka preko uradne mobilne aplikacije Lige NBA, ki jo dobite za telefone z operacijskim sistemom Android ali iOS.

Tretji, najbolj preprost in najhitrejši način glasovanja pa je kar prek spletne strani google.com. V iskalnik samo vpišete ime ‘Luka Dončić’ oziroma ‘Goran Dragić’ in pojavila se vam bo ikona za glasovanje, s katero oddate svoj glas za omenjenega igralca. Vsak dan (oziroma v roku 24 ur lahko za enega igralca oddate en glas; v sistem google morate biti prijavljeni s svojim gmail elektronskim naslovom),” so pojasnili na KZS. 

Dodali so še da bodo zelo pomembni datumi 3., 4., 10., 11. in 21. januar, ko bodo glasovi ljudstva šteli dvojno. Glasovanje se bo končalo 21. januarja. O udeležencih tekme All Star odločajo navijači, novinarji in igralci Lige NBA. 50 odstotkov so vredni glasovi navijačev, po 25 odstotkov pa predstavnikov sedme sile in košarkarjev. V začetni peterki sta vedno dva branilca in trije višji igralci.

Moštvo vodita tista trenerja, ki s svojima ekipama na začetku februarja najvišje na lestvici posamezne konference. Ta trenerja nato določita še sedem preostalih igralcev tekme. Za kapetana obeh ekip sta izbrana tista košarkarja, ki prejmeta največ glasov. Lani sta bila to LeBron James in Stephen Curry, James pa je prejel največ glasov, zato je lahko prvi izbiral igralca. Sicer bo mesto Charlotte februarja prihodnjega leta že drugič gostilo tekmo All Star. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.