Naslovnica Magazin Rojena je Služba Vlade RS za digitalno preobrazbo

Rojena je Služba Vlade RS za digitalno preobrazbo

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska državna uprava je od včeraj bogatejša za nov organ – Službo Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo. Služba ima že tudi svojega vodjo in sicer je to Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič.
Nova obeležja za nov državni organ (foto: FB Služba Vlade RS za digitalno preobrazbo)

Včeraj je bil rojen nov poseben nov organ slovenske državne uprave. Imenuje se Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo, z delovanjem pa je pričel potem, ko je Vlada Republike Slovenije na svoji 87. redni seji izdala Odlok o ustanovitvi in nalogah novega organa. Služba Vlade RS Slovenije je začela delovati takoj, saj ima že svoje posebno spletno mesto in pa tudi svojega prvega vodjo.

To je prvi ‘digitalni’ minister v slovenski zgodovini – Mark Boris Andrijanič. “Danes je dober dan za Slovenijo. Končno smo dobili vladno službo, ki bo vodila digitalno preobrazbo naše države. Slovenija na tem področju žal zaostaja za večino Evrope. To je nesprejemljivo. Prav je, da želimo biti med najboljšimi in verjamem, da bomo tja tudi prišli. Vemo, kaj moramo narediti,” je uvodoma povedal minister za digitalno preobrazbo.

 Mark Boris Andrijanič je še pojasnil, da je Strateški svet za digitalizacijo nedavno že pripravil predstavil 40 ukrepov za popolno digitalizacijo slovenske javne uprave, zdravstva, gospodarstva in izobraževanja. S tem naj bi poenostavili življenja ljudi in pa tudi poslovanje podjetij. Posebno pozornost pa naj bi namenili digitalni vključenosti najbolj ranljivih družbenih skupin, vračanju slovenskih strokovnjakov iz tujine in pa tudi krepitvi kibernetske varnosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.