Naslovnica Šport Alenka Artnik je spet izboljšala svetovni rekord

Alenka Artnik je spet izboljšala svetovni rekord

Avtor: Spletno Uredništvo
Svetovna prvakinja v potapljanju na dah, Slovenka Alenka Artnik je spet popravila svoj svež svetovni rekord. Globinsko znamko je izboljšala še za 2 metra, tako da sedaj nov svetovni rekord za ženske znaša 122 m.
Alenka med današnjim spustom v čarobno modro brezno (foto: Daan Verhoeven/FB Alenka Artnik)

Slovenska svetovna prvakinja v potapljanju na dah Alenka Artnik je na Bahamih popravila  spet popravila svoj svetovni rekord. Alenka je na začetku tega tedna že postavila nov mejnik, do katerega ženske v potapljanju na dah še niso segle in sicer se je uspešno potopila do neverjetnih 120 metrov pod gladino Atlantskega oceana (in se tudi uspešno vrnila na površino, kar je še pomembneje od vsakega svetovnega rekorda).

Tokrat pa je rekordno znamko izboljšala še za 2 metra, tako da sedaj nov svetovni rekord za ženske znaša 122 metrov. »Danes sem na tekmovanju Vertical Blue postavila nov svetovni rekord – 122 metrov. Potop je bil popolnoma čaroben, tako nadzorovan in sproščen… O tem bom nekaj več pisala kasneje, zdaj želim le uživati v trenutku in počivati,« je Alenka Artnik sama objavila na družbenem omrežju.

Sicer se tekmovanje v potapljanju Vertical Blue odvija na bahamski lokaciji Dean’s Blue Hole, v bližini mesta Clarence. Tako imenovane ‘modre luknje’ so v bistvu pod morjem potopljene kraške vrtače, ki so magnet za potapljače z vsega sveta. Alenka pa se je ob novem rekordu zahvalila vsem bližnjim in pokroviteljem, med katerimi je tudi slovenska policija,  še posebej pa Florianu Burghardtu.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.