Naslovnica Oglaševanje Restavracija, ki jo vsekakor morate uvrstiti na svoj gastronomski seznam

Restavracija, ki jo vsekakor morate uvrstiti na svoj gastronomski seznam

Avtor: Spletno Uredništvo

Ptuj je staro mesto novih doživetij. »Poetovio« kot je latinski izraz za mesto Ptuj je pravzaprav kar najstarejše slovensko mesto, v katerem se ponašajo tako rimski spomeniki, kot tudi prečudovita pročelja srednjeveških stavb. Tlakovane ulice in trgi vodijo do enega najbolj veličastnih gradov v Sloveniji, od koder se pogled razprostira na mozaik opečnatih streh srednjeveških stavb, samostanov in cerkva.

Foto: facebook.com/GOSTILNAMURSIC

Ptuj je tudi kraj, kjer lahko uživate v sadovih tisočletnega znanja vinarstva in kletarstva ter brbončice razvajate z okusnimi tradicionalnimi in sodobnimi jedmi s sestavinami lokalnega izvora. Ker bi bil izlet na Ptuj brez uživanja v izvrstnih kulinaričnih dobrotah skorajda greh, je nepogrešljiv naslov za izvrstno kulinarično doživetje Gostilna Muršič.

Ni je iskrenejše ljubezni, kot je ljubezen do hrane. To je tudi slogan Gostilne Muršič, ki slovi po razkošju okusov, ki ga najdemo tudi na tradicionalnem, domačnem, slovenskem krožniku. Poleg dnevnih malic in kosil v Gostilni Muršič strežejo tudi druge vrhunske jedi po naročilu, ki temeljijo na sprotni pripravi. Pri jedeh po naročilu vam postrežejo z lično pripravljenim pozdravom iz kuhinje.

V Gostilni Muršič se najde fenomenalno kosilo ali večerja za vsakogar. Tudi če ste stranka s še tako prefinjenim okusom, v Gostilni Muršič ne boste ostali lačni. V ponudbi Gostilne Muršič lahko izbirate med različnimi predjedmi, nato pa nadaljujete z ribjimi, mesnimi in brezmesnimi glavnimi jedmi, privoščite pa si lahko tudi izvrstne solate in sladice.

Dobrovoljna in ustrežljiva ekipa družine Muršič vas pričakuje s slovenskimi tradicionalnimi dobrotami, med katerimi so posebej ponosni na goveji golaž »ptujski lük «, ter sladico sladka vinska kraljica.

Veliko več kot le okus jedi boste občutili ob njihovi glavni jedi, imenovani »zrezek za prijatelje« , ki jo sestavlja ocvrt puranji zrezek nadevan z skuto in bučnimi semeni ter raznovrstne priloge po izbiri. V Gostilni Muršič nudijo tudi številne druge mesne jedi, kot je tris filejev iz žara z zeliščnim maslom in prilogo ter marinirane svinjske trakce s popečeno zelenjavo, a tudi za tiste, ki si želijo brezmesni obrok, je izvrstno poskrbljeno.

Foto: facebook.com/GOSTILNAMURSIC

Polne navdušenja vas bo pustila babičina skleda: raznoliki solatni krožniki za vse štiri letne čase. Posebne omembe vreden je njihov solatni krožnik »Muršič«, ki nas popelje v topli poletni večer ob jadranski obali in v katerem med drugim najdemo lignje in krompirjeve kroglice, t.i. »češnjo na torti« pa solatnemu krožniku »Muršič« doda okusen preliv. Če si zaželimo malce grškega vzdušja, lahko izberemo solatni krožnik s feta sirom in olivami, za tiste, ki prisegajo na klasiko pa Gostilna Muršič ponuja solatni krožnik s puranjim filejem in smetanovim prelivom in solatni krožnik z ocvrtim svinjskim filejem in koktajl prelivom. Vsem sladkosnedom za sladico priporočamo čisto in popolno klasiko, in sicer dnevno sveže pečen jabolčni zavitek oziroma po domače jabolčni štrudelj ali sirov zavitek oziroma po domače sirov štrudelj.

To pa še ni vse. V Gostilni Muršič niso pozabili niti na najmlajše, katerim je namenjen puranji file z žara na dušenem rižu ali ocvrti medaljončki s pomfrijem. Poleg obeh jedi je Gostilna Muršič dodala tudi malce hudomušnega pridiha in za najmlajše pripravila še presenečenje, ki naj ostane skrivnost.

Gostilno Muršič poleg okusne hrane odlikuje tudi vrhunska postrežba v edinstvenem ambientu. Če ste bili doslej prepričani, da so najboljše restavracije nekje daleč, ste bili v zmoti. V naši domači Sloveniji, v čudovitem mestecu Ptuj se namreč nahaja Gostilna Muršič, ki ostaja restavracija, kjer bodo uživale ne samo vaše brbončice, temveč vsi vaši čuti.

Foto: facebook.com/GOSTILNAMURSIC

Sprostite se in uživajte v prijetnem vzdušju, ob zvokih prijetne glasbe in odličnih jedeh, pripravljenih izpod spretnih rok ekipe Gostilne Muršič.

Naročnik oglasa je Gostilna Muršič, Muršič Slavko s. p.

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.