Naslovnica Slovenija Rdeči križ Slovenije pomaga žrtvam poplav v BiH

Rdeči križ Slovenije pomaga žrtvam poplav v BiH

Avtor: Spletno Uredništvo
Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije se je ravno iztekel, ko je bil Rdeči križ Slovenije že aktiven na mednarodnem področju. Včeraj je namreč prav iz Sklada solidarnosti nakazal 10.000 evrov na račun Rdečega križa BIH za pomoč prizadetim ob zadnjih hudih poplavah.
Do hujših poplav na širšem območju Balkana velikokrat prihaja sredi jeseni (foto: SJ)

Letos je bil denar, ki so ga zbirali za tradicionalni Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije, namenjen tudi posebnemu Skladu solidarnosti za pomoč pri naravnih nesrečah. Ta sredstva so prišla prav nepričakovano hitro, saj je v petek, 5. novembra 2021, v Bosni in Hercegovini prišlo do intenzivnih padavin, ki so jim sledile obsežne poplave. Mnogi prebivalci so nujno potrebovali pomoč, zato se je Rdeči križ Slovenije (RKS)  takoj povezal s kolegi iz Rdečega križa BiH.

»Prizadetih je 23 občin. Poplave so povzročile predvsem veliko materialno škodo, ekipe Rdečega križa BiH so prizadetim prebivalcem na različne načine prihitele na pomoč, tudi z deljenjem hrane in vode, ki več dni ni bila pitna. Ob ukrepanju na terenu in kasneje predvsem ob odpravi posledic poplav in plazov bodo najbolj potrebna denarna sredstva,« so pojasnili z RKS, kjer so že istega dne odprli poseben sklic za zbiranje sredstev za pomoč prizadetim.

RKS je slovensko prebivalstvo takoj pozval k donacijam za pomoč in hkrati predstavil kanale, prek katerih zbira denar. Prvi je TRR Rdečega križa Slovenije (SI56 0310 0111 1122 296, sklic SI00-9685), ostali pa so prek mobilne telefonije. Prek operaterjev A1, Telekom, Telemach in T-2 lahko vsakdo pošlje SMS na 1919 z besedo ‘UJMA’ (1 ali 5 evrov). Predvsem pa je RKS včeraj iz Sklada solidarnosti za poplavljence že nakazal 10.000 evrov na račun Rdečega križa BIH.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.