Naslovnica Svet & EU Putinu ni mar za mraz, kopel za Epifanijo pri -7

Putinu ni mar za mraz, kopel za Epifanijo pri -7

Avtor: Spletno Uredništvo

Ruski predsednik Vladimir Putin je ponovno pritegnil pozornost svetovne javnosti. Tokrat pa vzrok ni politika, ampak tradicionalni obred med verskimi prazniki. Ruski predsednik se je namreč ob pravoslavni Epifaniji pred očmi kamer okopal v ledeno hladni vodi.  

putin 2

Predsednik Rusije Vladimir Putin ne zanemarja svoje podobe v javnosti (foto: en.kremlin.ru)

 

Po poročanju ruskih medijev se je predsednik ruske federacije Vladimir Putin letos udeležil verskih praznovanj v bližini samostana Svetega Nila na otoku Stolobny, ki leži na jezeru Seliger. Gre za enega največjih ruskih samostanov, ki leži na severozahodu države. 

Putin se je prekrižal, preden se je potopil v ledeno mrzlo vodo in sodeč po obrazu mu ni bilo ravno najbolj prijetno. Temperatura zraka naj bi bila namreč -7 stopinj. A tako veleva pravoslavna tradicija, podobno ‘očiščenje’ pa so istega dne opravili številni verniki po vsej Rusiji, ponekod tudi pri -30 stopinjah celzija.  

Pravoslavna cerkev na dan Epifanije slavi krst Jeszusa, od tod tudi tradicija, da se mora posameznik v celoti potopiti v vodo, kot naj bi to Judje počeli v časih Janeza Krstnika in Jezusa. 65-letni Putin se je tako pogumno spustil v luknjo, ki so jo priročno napravili v ledu jezera Salinger.

Kasneje so iz Putinovega urada spročili, da ni prvič, da se je predsednik ob Epifaniji potopil v ledeno vodo, vednar je to tokrat prvič storil pred kamerami. Karkoli ruski predsednik naredi pred kamerami pa ni naključno, ampak le del dobro načrtovane komunikacije z rusko javnostjo in s tujino.  

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.