Naslovnica Gospodarstvo Slovenske turistične kmetije na sejmu v Berlinu

Slovenske turistične kmetije na sejmu v Berlinu

Avtor: Spletno Uredništvo

Ta konec tedna v Berlinu poteka mednarodni sejem ‘Zeleni teden’, na katerem se predstavljajo tudi slovenski ponudniki. Rdeča nit dogodka so družinske turistične kmetije, katerih Slovenija nedvomno premore veliko in se tudi lahko upravičeno ponaša z njihovo kakovostno ponudbo. Sejma pa se je udeležila tudi vladna delegacija. 

berlin sejem Stant4Slovenija se v svetu promovira kot Zelena dežela z obilico različnih kakovostnih turističnih destinacij, tudi družinskih turističnih kmetij (foto:mkgp.gov.si) 

 

V Berlinu je danes odprl svoja vrata 83. mednarodni sejem ‘Zeleni teden’. Na sejemski dogodku, ki ga običajno obišče skoraj pol milijona obiskovalcev, se tudi tokrat predstavlja tudi Slovenija. Letos so v ospredju sejma družinske kmetije – turistične kmetije. Slednje so, tudi zaradi znane slovenske marljivosti, zagotvo simbol kakovstne turistične ponudbe. 

 Na berlinskem razstavnem prostoru se tako predstavljala šest slovenskih turističnih kmetij, ki obiskovalce seznanjajo s pestrostjo slovenskega podeželja ter možnostmi preživljanja prostega časa in počitnic v Sloveniji. Slovenija ponuja obiskovalcem tudi odlično hrano in pijačo, ponaša se kot dežela čebelarstva in  s projektom urbanega zeliščarstva pa se predstavlja start – up podjetje Urban planty.

Slovenijo pa v Berlinu ne zastopajo le turistične kmetije, ampak tudi podpredsednik Vlade RS, minister mag. Dejan Židan, ki je na razstavnem prostoru sprejemal obiske kolegov ministrov in drugih visokih predstavnikov prisotnih držav, oziroma institucij.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.