Naslovnica Slovenija Prvomajske počitnice za socialno ogrožene otroke

Prvomajske počitnice za socialno ogrožene otroke

Avtor: Spletno Uredništvo

Tudi letos bo Rdeči križ Slovenije med 27. aprilom in 2. majem omogočil letovanje socialno ogroženim otrokom. Za to bodo namenjena sredstva FIHO (135 otrok), sredstva zbrana v akciji Peljimo jih na morje in dobrodelni koncert (80 otrok) ter sredstva zbrana v akciji Zaigraj z nami (74 otrok).

Tudi letos se bodo otroci zabavali v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa slovenije na Debelem rtiču (foto: rks.si)

Rdeči križ Slovenije je za prvomajske praznike za otroke iz socialno ogroženih družin pripravil bogat program aktivnosti, ki vključuje različne ustvarjalne, športne in gibalne ter poučne aktivnosti. Na Debelem rtiču bodo letovali otroci iz Ajdovščine, Cerknice, Gornje Radgone, Grosuplja, Hrastnika, Ilirske Bistrice, Izole, Jesenic, Kamnika, Kranja, Kočevja, Kopra, Laškega, Ljubljane, Litije, Radovljice, Mozirja, Murske Sobote, Nove Gorice, Radovljice, Ribnice, Sevnice, Sežane, Slovenskih konjic, Škofje Loke, Šentjurja pri Celju, Trbovelj, Tržiča, Zagorja in Žalca.

V času letovanja v mladinskem zdravilišču se bodo otroci lahko naučili plavanja na plavalnem tečaju, imeli bodo vodno aerobiko, kopanje in igre v bazenu. Poleg vodnih, bodo otrokom na voljo tudi druge športne in gibalne aktivnosti. Dan bodo vsako jutro pričeli z jutranjo telovadbo, nato pa bodo igrali nogomet, košarko, odbojko na mivki, med dvema ognjem in različne talne igre. Lahko se bodo sprehodili po trim stezi, se udeležili plesne delavnice in se udeležili pohoda v Resljev gaj ali bližnjo okolico.

Otroci bodo lahko krepili svojo ustvarjalnost z ustvarjanjem iz naravnih materialov – slikanjem kamenčkov, izdelovanjem zapestnic prijateljstva, risanjem, slikanjem in ustvarjanjem iz das mase. S svojimi izdelki bodo sodelovali v natečaju »Debeli rtič«. Tudi v prostem času otrokom ne bo dolgčas, saj bodo obiskali »Čarobni gozdiček«, rtiško knjižnjico, se igrali socialno – interaktivne igre, tekmovali v Malih rtiških sivih celicah in lovili skriti zaklad.

Za mlajše bodo na voljo še pravljične urice. Večeri bodo seveda pestri, zanimivi, zabavni pa tudi plesno obarvani. Na predvečer 1. maja, pa bo organiziran poseben in raziskovalen večerni pohod z lučkami. V primeru lepega vremena bodo v sodeovanju z ekipo Players Promotion s posebnimi barvami pobarvali igrišče in risali talne igre. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.