Naslovnica Slovenija Prvi Pomol okusov bo v znamenju pestrosti primorskih arom

Prvi Pomol okusov bo v znamenju pestrosti primorskih arom

Avtor: Spletno Uredništvo
Zima se očitno še ne misli posloviti, Primorci pa se za to ne zmenijo preveč. V Izoli bo namreč za prihajajočo velikonočno soboto že na vrsti prvi letošnji kulinarični dogodek na odprtem – ‘Pomol okusov’. Predstavila se bo pisana paleta lokalnih istrskih ponudnikov hrane in pijače, na gostujoči stojnici dobrot pa bodo tokrat zastopana Vipavska dolina.
Prvi Pomol okusov bo v znamenju pestrosti primorskih arom

Pogled iz zraka na enega lanskih Pomolov okusov (foto: FB Turistično združenje Izola)

Konec tedna bo po Sloveniji v znamenju Velike noči, v Izoli pa tudi v znamenju kulinarike, oziroma prvega kulinaričnega dogodka na odprtem – ‘Pomola okusov’. Ne nekdanjem carinskem pomolu tik ob središču starega mestnega jedra bo zadišalo po morskih specialitetah, med katerimi bodo tudi inovativne, kot je recimo istrski suši, okusi pa bodo segali vse do istrskega podeželja, kjer v tem času kraljujejo šparglji.

Ker je ravno čas Velike noči, ki je prav tako povezan s specifičnimi tradicionalnimi slovenskimi prehrambenimi specialitetami, bo tokrat ponudba na stojnicah zares izjemno raznovrstna. »Za zaključeno kulinarično doživetje bodo poskrbeli lokalni vinarji, pivovarji, ponudniki domačega gina in likerjev ter sladic. Da bo vzdušje na ‘Pomolu okusov’ še bolj živahno, pa bo vse skupaj spremljala tudi glasba.

V znamenju sodelovanja in velikega zanimanja ponudnikov tudi izven slovenske Istre so se v Turističnem združenju odločili, da na vsakem dogodku gostijo tudi ponudnike iz ostalih makro destinacij,« so še pojasnili s Turističnega združenja Izola (TZI). Tako bo v soboto na gostujoči stojnica zastopana Vipavske doline, predstavljal pa jo bo Zavod Slap.

Ker izolski turistični delavci sledijo zelenim trajnostnim ciljem znaka ‘Slovenia Green Destination’, bo tudi ta ‘Pomol okusov’ potekal v znamenju okolju prijaznega turizma. Poskrbljeno bo za ločevanje odpadkov, udeleženci pa ne bodo uporabljali plastične embalaže, oziroma bo ta ustrezno certificirana kot biorazgradljiva.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.