Naslovnica Trendi Prva Kartoteka bo posvečena umorom policistov

Prva Kartoteka bo posvečena umorom policistov

Avtor: Spletno Uredništvo

Na Planet TV prihaja nova raziskovalno-dokumentarna oddaja, ki bo nekoliko drugačna od ostalih sorodnih televizijskih produktov, saj se bo ubadala s kroniko. V seriji desetih dokumentarnih oddaj bo govora o odmevnih prekrških, zločinih in kriminalnih dejanjih, ki so močno zaznamovala Slovenijo. 

 

Kartoteka PR fotka

Nova oddaja se bo imenovala ‘Kartoteka’ in bo na sporedu od prihodnjega petka dalje (foto: PR Planet TV) 

 

Na Planet TV bodo v petek, 23. marca, premierno predvajali ‘Kartoteko’ – prvo v nizu niz desetih oddaj, v katerih bodo obravnavali posamezne primere kriminalnih nezakonitih dejanj v Sloveniji. Poudarek bo na prekrških, zločinih in kriminalnih primerih, ki so s svojo vsebino spremenili ustroj Slovenije, kar pomeni, da so vplivali na dojemanje, obnašanje, način raziskovanja, ali pa celo na zakonodajo.

“Takšne oddaje pri nas v takšni obliki še ni bilo. V Sloveniji imamo presenetljivo veliko število krutih umorov, neverjetnih zgodb, ki jih bomo v Kartoteki predstavili v povsem drugačni luči, z rekonstrukcijami dejanskih dogodkov, nikoli prej objavljenimi pogovori z morilci in še več,”  napoveduje urednik informativnega programa Blaž Jarc.

Format oddaje bo sledil dokumentarnemu žanru, vključeval pa bo izjave udeležencev, preiskovalcev, novinarjev in ostalih, ki so se z zgodbo ukvarjali in jo spremljali. Oddaja bo poleg arhivskih posnetkov ponudila grafične rekonstrukcije ter igrane prizore. Kartoteka se bo v seriji oddaj posvetila desetim tematikam, prva med njimi pa bodo umori policistov na dolžnosti.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.