Naslovnica Šport Celje gosti Pokal Slovenije v umetnostnem drsanju

Celje gosti Pokal Slovenije v umetnostnem drsanju

Avtor: Spletno Uredništvo

Celje bo konec tedna gostilo Pokal Slovenije v umenostnem drsanju. Pireditev bo pomebna za popularizacijo umetnostnega drsanja, saj panogi zadnja leta ne gre najbolje. V Sloveniji namreč deluje le pet klubov, ki vsi skupaj težko zberejo več kot 100 tekmovalcev. 

daša grm 2

Celjanka Daša Grm lani v kazakhstanskem Almatyu (foto: Slovenske univerzitetna športna zveza)

 

V soboto in v nedeljo se bo na mestnem drsališču v Celju odvijalo veliko tekmovanje v umetnostnem drsanju, ki bo štelo kot Pokal Slovenije. Potekalo bo v organizaciji Zveze drsalnih športov Slovenije (ZDŠS) ter Drsalnega kluba Celje. Prireditev bo pomembna za popularizacijo umenostnega drsanja, saj  da na primer na zadnjih zimskih olimpijskih igrah ni bilo nobenega slovenskega zastopnika, oziroma zastopnice.

Najboljša Slovenka v zadnjih letih Daša Grm se sicer redno uvršča med najboljših 20 v Evropi, vendar pa na zvezi najbrž tega ne znajo najbolje izkoristiti. Skozi vso leto 2017 so na primer na spletnem mestu ZDŠS objavili le 7 novic, od katerih so se le 4 nanašale na domače drsalne dogodke.  

Tokrat bodo na tekmovanju v Celju na sporedu nastopi članov, članic, mladincev, mladink, dečkov in deklice (A, B, C, D), rekreativci, mladi odrasli (v kategorijah bronze, silver, gold, master), odrasli I, II, III, IV, V (v kategorijah bronze, silver, gold, master), odrasli plesni pari (v kategorijah bronze, silver, gold, master) ter odrasli ‘Artistic’ (v kategorijah bronze, silver, gold, master).

“Pričakujemo preko 130 umetnostnih drsalcev in umetnostnih drsalk iz vseh slovenskih klubov, ki nam bodo vsekakor pokazali izjemno tekom v posamičnih kategorijah. Tekme bodo potekale v soboto in nedeljo po razporedu ogledi tekem so brezplačni, zato vljudno vabljeni,” pravijo v Drsalnem klubu Celje.

Celjski drsalni klub sicer vsako leto poleg DP ter Pokala v umetnostnem drsanju in hitrostnem drsanju organizira tudi mednarodna tekmovanja v okviru mednarodne drsalne zveze – ISU ( European Criterium in Alpe&Adria Trophy), kjer udeležba doseže več kot 350 tekmovalcev, 55 klubov in zvez iz cca 20 držav. V poletnih mesecih pa pripravljajo tudi mednarodne kampe v UD in SHT.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.