Naslovnica Trendi Pripnite varnostne pasove, Taxi 5 pričenja vožnjo!

Pripnite varnostne pasove, Taxi 5 pričenja vožnjo!

Avtor: Spletno Uredništvo

V slovenska kina jutri prihaja novo nadaljevanje legendarne francoske akcijske komedije ‘TAKSI 5.’ Producenti filma so si zadali težko nalogo, kako s povsem spremenjenim igralskim kadrom ponuditi gledalcem enako zabavo, kot so jo v prvih štirih filmih franšize. 

taxi 5

Pri distributerju filma Taxi 5 napovedujejo še več akcije, še več hitrih avtomobilov in še več smeha (foto: Blitz Slovenija).

 

Sylvaina Marota (Franck Gastambide), pariškega policista in izjemnega pilota, proti njegovi volji premestijo v občinsko policijsko enoto v Marseillu. Nekdanji komisar Gibert (Bernard Farcy), ki je postal župan mesta in ima po vseh sondažah sodeč skrajno nizko podporo, mu zaupa pomembno nalogo: zaustavil naj bi zloglasno »tolpo Italijanov«, ki, oboroženi z rohnečim ferrarijem, kradejo dragocene dragulje.

Da mu uspe, Maroti ne preostane drugega, kot da se spajdaši z Eddyjem Makloufom (Malik Bentalha), pranečakom slovitega taksista Daniela in najslabšim voznikom t.i. »turističnega vozila s šoferjem«, ki pa je edini, ki bo zmogel dobiti nazaj legendarni beli taksi.

»Že takoj na začetku sva si razjasnila, da nikoli ne bova Samy Naceri in Frédéric Diefenthal,« pravi režiser in glavni igralec, omenjajoč glavni igralski par iz prejšnjih Taksijev. »Spraševala sva se, kako v franšizo vnesti nekaj novega, posebnega. Nekaj v koraku s časom. Za to je poskrbel Malik, eden najbolj zabavnih ljudi v Franciji dandanes; za to so poskrbele moje režijske sposobnosti. In skupaj sva v filmi prav nenavaden par – tako kot v resničnem življenju. Če imaš jajca, da posnameš nov film v legendarni franšizi, se moraš dobro zavedati svojih prednosti in tega, česa ne smeš spreminjati. Nisva Sanny in Frédéric in ne moreva ju posnemati. Najti sva morala lasten slog.«

Vsekakor je nastal film za oboževalce franšize. »To ni preračunljiv film,« zagotavlja režiser. »Gre za Taksi, ki so ga posneli otroci Taksija. Potrudila sva se vanj vnesti svoje srce, saj sva o tem sanjarila že od malih nog.« Seveda je bilo režiserju v veliko pomoč tudi dejstvo, da je na producentskem sedežu sedel legendarni filmski ustvarjalec Luc Besson.

»Od nekdaj sva sanjarila, da bi kdaj delala z njim. Jaz sem dobro vedel, da se bom ob njem veliko naučil. Podpiral naju je. Meni je bil vedno na voljo, če sem imel kakšno vprašanje – sploh glede kaskaderskih prizorov. Kot oče mi je bil. A nikoli ni prišel na snemanje. ‘Če me ekipa vidi tam,’ nama je rekel, ‘bodo mislili, da sem te prišel nadzorovat. Tako pa bodo vedeli, da si ti šef.’ Luc je v projekt in naju vložil res ogromno časa,« je povedal Gastambide.

Igrajo še Édouard Montoute, Salvatore Esposito, Sabrina Ouazani, Ramzy Bédia, igralec in pevec Monsieur Poulpe ter reper Soprano. Režiser in scenarist filma je Franck Gastambide, pri scenariju pa mu je pomagal še Stéphane Kazandjian. Izza kamer pa so sodelovali še direktor fotografije Vincent Richard, scenograf Samuel Teisseire in kostumografinja Claire Lacaze. TAKSI 5 bo v kinih od jutri, ko bo ob 19. uri premiera v Koloseju Ljubljana, na redni spored pa film prihaja v četrtek. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.