Naslovnica Magazin Prenova spletne ponudbe za letalske potnike

Prenova spletne ponudbe za letalske potnike

Avtor: Spletno Uredništvo

Največje svetovno letalsko združenje Star Alliance je v sodelovanju s svetovnim iskalnikom potovanj Skyscannerjem potnikom začelo ponujati novo funkcijo in prenovljeno spletno stran. Potnikom, ki obiščejo spletno stran združenja Star Alliance, so tako želeli omogočiti iskanje poletov, ogled letalskih vozovnic in neposredno rezervacijo letalske vozovnice pri vsaki letalski družbi, ki je članica Združenja.

skyscann 2Prenovili so ponudbo, aplikacijo, spletno mesto… (foto: flickr.com/Matteo Doni)

 

Svetovno letalsko združenje Star Alliance je v sodelovanju z globalnim iskalnikom potovanj Skyscannerjem nedavno predstavilo novo funkcijo – itinerarije z več prevozniki za eno samo potovanje. Aplikacija je sicer lahko dostopna in poleg priljubljenega iskalnika letaliških salonov, statusa letov in drugih storitev, povezanih s potovanjem, ponuja tudi možnost iskanja vozovnic v storitvi Skyscanner. 

Uporabnika namreč ob nakupu neposredno poveže s spletnim mestom prevoznika, sicer člana združenja Star Alliance. Spletno mesto, katero vključuje posamezne spletne strani 28 družb članic (v devetih jezikih) je bilo posledično prenovljena. Celoten izgled portala je svetlejši in uporabniku prijaznejši, hkrati pa zagotavlja krajšo pot do najbolj priljubljenih funkcij na namiznih in mobilnih napravah.

Sicer z več kot 18.800 dnevnimi poleti na več kot 1.300 destinacij v 193 državah, Svetovno letalsko združenje Star Alliance sedaj že ‘pokriva’ 98 % celotnega planeta. Nove zmogljivosti portala pa sedaj uporabnikom znotraj Združenja omogočajo iskanje vseh globalnih povezav, ki še najbolj ustrezajo njihovim trenutnim potovalnim potrebam.

»Z uvedbo funkcionalnosti za iskanje letalskih prevoznikov, ki jo omogoča naše partnerstvo s Skyscanner-jem, se na potrebe naših uporabnikov odzivamo tako, da ponujamo storitev, ki našim članom omogoča, da vozovnico zlahka rezervirajo s prevozniki združenja Star Alliance in pri tem koristijo prednosti tega Združenja,« je povedal Jeremy Drury, direktor Digital & E-Services pri Star Alliance.

»Potniki so v samem središču vsega, kar počnemo pri Skyscanner-ju. Z lastno tehnologijo in funkcionalnostmi si prizadevamo, da bi bilo iskanje potovanj preprosto. Ta nova zmogljivost, ki je na voljo preko našega partnerstva s Star Alliance, je primer sodelovanja, da uporabnikom ponudimo še večjo dodano vrednost v procesu načrtovanja in potovanju samem,« pa je pojasnil Hugh Aitken, višji strateški partner pri Skyscanner-ju.

Nova zmožnost iskanja na spletni strani je ena od številnih digitalnih pobud, ki jih Združenje razvija s svojimi članicami. Cilje je, da zmogljivosti prenesejo v roke svojih uporabnikov z uporabo vrhunskih tehnologij. V članku na spletni strani slovenia.info, ki za vir navaja adria.si, dodajajo še, da te tehnologije vključujejo storitve, kot so medlinijsko sledenje prtljage, medlinijsko dodelitev sedežev v času rezervacije, Gold Track varnostne lokacije ter potrditev številke članstva Frequent Flyer.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.