Naslovnica Trendi Spektakel Dance Amore letos še v elitnem Cankarjevem domu

Spektakel Dance Amore letos še v elitnem Cankarjevem domu

Avtor: Spletno Uredništvo

Vsi ljubitelji plesa in broadwayskega glamurja bodo v plesnih korakih najboljših slovenskih plesalcev lahko letos uživali tudi v prestižni Gallusovi dvorani, saj se plesni šov Dance Amore 1. junija vrača in sicer kar v Cankarjev dom. Plesna zgodba Dance Amore je sicer nastala pod vodstvom plesnega prvaka Jurija Batagelja ter s svojim glamurjem že lani navdušila občinstvo, zaradi izrednega zanimanja pa se letos plesalci pripravljajo na prestižni veliki ‘Gallusov’ oder.

Gledalce plesnega spektakla Dance Amore bodo spet zasrbele pete (foto: Agencija GIG /Dance Amore/Tomaž Lanišek)

 

Glamurozni plesni šov ‘Dance Amore’ bo s številnimi priznanimi slovenskimi plesalci, razgibano scenografsko podobo, glamuroznimi kostumi in originalnimi koreografijami 1. junija letos v Cankarjevem domu pričaral pristno vzdušje New Yorka. Predstava vodi gledalca po nočnem življenju Brooklyna in z zgodbo o ljubezni, ljubosumju, strasteh in umoru povezuje paleto latinskoameriških in standardnih plesov s figurami argentinskega tanga, salse, hip hopa, modernega plesa in jazza.

Žarometi zažarijo, ulice se prebudijo in zgodbe plesnih junakov oživijo skupaj z njimi. V zraku je čutiti žar ljubezni na prvi pogled, dramatične posledice tragične zmote, grozo krvavega umora ter humor živahnih uličnih karakterjev. Dogajalna kulisa je postavljena na obrobje Brooklyna leta 1947 in prikazuje 24 ur, prepletenih s plesnimi zgodbami iz soseščine, polne nočnih barov, utripajočih luči in glasnih ritmov.

V vrelišču ustvarjalnega talenta se srečujejo posamezniki iz raznolikih okolij, se spopadajo s številnimi izzivi, ki tvorijo vrtinec emocij in spletajo plesno pripoved. Spoznali bomo blišč in vznemirjenje mafijskega podzemlja ter newyorških ulic, polnih nočnih barov, utripajočih luči in glasnih ritmov. V mozaik zgodb so združeni nastopi plesnih duetov, prepleteni s točkami modernih plesnih formatov, začinjenih z zapeljivim vokalom, ki gledalca vabi v razburkani vrtinec čustev.

Žarometi zažarijo in nas z glasbo in plesom ponesejo v mesto preporoda in grandioznih priložnosti,” pravijo organizatorji spektakla z Agencije GIG. Ekstravagantne plesne točke bo na odru izvedla skupina 21 slovenskih plesalcev (nekateri so znani iz šova Zvezde plešejo), ki se bodo zvrstili v devetnajstih scenah in plesnih točkah, vso zgodbo pa bosta povezovala pripovedovalec in pevka s pevskimi vložki.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.