Naslovnica Slovenija Prenova Maestosa je naslednja faza preporoda Lipice

Prenova Maestosa je naslednja faza preporoda Lipice

Avtor: Spletno Uredništvo

Pravkar se začenja začela okrog 10 milijonov evrov vredna prenova hotela Maestoso v Lipici. S kategorijo 4 zvezdic superior, podvojenim številom sob, bazenom in wellnessom bo hotel prve goste sprejel julija letos. Kobilarni Lipica gre zadnje čase zelo dobro, saj je lani pritegnila največje število obiskovalcev v zadnjih 20 letih in sicer jih je bilo več kot 110.000.  

Postanite sepetalec konjem 3Novost ‘Postanite šepetalec konjem’ nudi vpogled v psihologijo konj in omogoča pristen prvi stik z lipicanci (foto: Luka Furlan/Kobilarna Lipica)

 

Te dni se v Lipici začenja popolna prenova hotela Maestoso, ki bo predvidoma končana do poletja. Trdne temelje za to naložbo in tržišče za zagotovitev polnjenja novega hotela so v Lipici postavljali zadnja tri leta, so pred prazniki povedali v vodstvu družbe. Prenova bo vredna okrog 10 milijonov evrov, prinesla pa bo podvojeno število sob in druge novosti.

V. d. direktorice Holdinga Kobilarne Lipica, d.o.o., Lorela Dobrinja, je poudarila, da je z drugačnim pristopom v trženju in pozicioniranju produkta – ustreznim gostom iz segmenta z višjo kupno močjo – Lipica uspela ob obstoječi, dotrajani hotelski infrastrukturi v obdobju od leta 2015 do leta 2018 za kar 65 odstotkov zvišati iztrženo povprečno ceno na sobo.

Prihodki iz nastanitve se se povečali za 47 odstotkov, kar je postalaodlična podlaga za uspešen zagon novega hotelskega kompleksa s podvojeno kapaciteto (140 sob) ter dodatnimi vsebinami bazena, wellnessa in športne infrastrukture. Vse to naj bi zagotovilo uspešno delovanje Lipice tudi v zimski sezoni. Priprave na prenovo hotela Maestoso pa je ob spodbudni rasti obiska kobilarne in predstave z lipicanci spremljala uvedba novega produkta ‘Postanite šepetalec konjem’.

Kobilarna Lipica pred kratkim zaključila tudi prenovo porodnišnice in kopalnice za konje v hlevih na Borjači. To je bila, skupaj z novim lonžirnim krogom, 25 dodatnimi boksi, prenovo zunanje maneže in ponovno ureditvijo sežanskega drevoreda za dvosmerni promet, osrednja lanska naložba kobilarne. Vrednost projekta je znašala 443.000 evrov, od tega naj bi jih kar 420.000 evrov zagotovilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.