Naslovnica Šport Mura je že startala, sledijo Maribor in Domžale, Olimpija pa spet zaostaja

Mura je že startala, sledijo Maribor in Domžale, Olimpija pa spet zaostaja

Avtor: Spletno Uredništvo

Praznikov in počitnic je konec, tudi slovenski nogometaši se vračajo na delo. Mura je celo že začela priprave ne spomladanski del sezone, nakateri startajo ta teden, za nekatere pa se še ne ve prav veliko. Na primer pri Olimpiji… 

 muuraPri povratniku v 1. SNL Muri med vsemi prvoligaši prvi začeli z letošnjimi delovnimi aktivnostmi (foto: nsmura.si)  

  

V leto 2019 so prvi stekli nogometaši Mure, ki so v soboto, 5. januarja že nabirali prve kilometre. Sobočani so uvodno vadbo opravili na igrišču z umetno travnato površino v Fazaneriji, v domačem okolju pa bodo opravili tudi uvodni del priprav. Črnobeli se bodo nato podobno kot lani odpravili v Turčijo, kjer bodo med 3. in 15. februarjem odigrali štiri srečanja.

Prva pripravljalna tekma pa jih čaka  že 15. januarja, ko bodo uvodni nasprotniki sosedi iz Beltincev. Sobočani bodo pred odhodom v Turčijo odigrali pet dvobojev, potrjeni sta tudi srečanji s hrvaškim Međimurjem in ptujsko Dravo, po vrnitvi v domovino pa bo kot zadnji test pred začetkom prvenstva na vrsti še obračun s četrtoligašem Dobrovcami.

Jeseni prvouvrščeni Maribor bo jutri startal s tradicionalno skupno večerjo, prvi delovni dan pa bo torek, 8. januar. Program pripravljalnega obdobja je razdelan do potankosti, lokacije ostajajo nespremenjene. Do prve tekme spomladanskega dela, ki bo 23. februarja doma proti Muri, se bodo vijoličasti pripravljali v običajnih treh pripravljalnih bazah: Ljudski vrt, Moravske Toplice in turška Antalya. 

Na spletni strani državnega prvaka Olimpije v trenutku, ko je ta tekst nastajal, še ni bilo znano niti to, kdo bo trener članske ekipe, pa čeprav je zadnji ‘mučenik’ na ljubljanski klopi Zoran Barišić dal odpoved že 12. decembra. Zato tudi ni znano, kdaj se bo članska ekipa zbrala, kje bo opravila priprave in s kom se bo v tem času pomerila. Za klub, ki je lani po 25 letih osvojil dvojno slovensko krono, je takšna neprofesionalnost najbrž nedpoustna.

Edino, kar je pri klubu predsednika Milana Mandariča znano,  je to, da je moštvo presnetljivo zapustil tudi kapetan in dolgoletni slovenski reprezentant Branko Ilić. Povsem nasprotno od Olimpije, torej zelo profesionalno, pa je kot običajno v bližnjih Domžalah, kjer so že v petek oznanili, da bo 9. januar dan, ko se bodo domžalski nogometaši prvič v novem koledarskem letu zbrali na skupnem treningu.

In ne le to, tudi načrt pripravljalnega obdobja, ki bo trajal dobrih šest tednov, je zelo temeljito razdelan. Med pripravami bo za Domžalčane na sporedu 44 trenažnih aktivnosti in devet prijateljskih srečanj. Večji del priprav bodo rumeni opravili v domačem okolju, dvakrat pa se bodo za teden dni preselili v Umag. Prva prijateljska tekma bo na sporedu že teden dni po uvodnem treningu – prvi letošnji nasprotnik bo tretjeligaš Brinje iz Grosuplja.

Tri dni kasneje se bodo Domžale pomerile še s kranjskim Triglavom, prvi dan februarja pa moštvo čaka še zanimiv dvoboj z Mariborom. Generalka pred nadaljevanjem prvenstva v Prvi ligi Telekom Slovenije bo na sporedu v Avstriji, kjer bo domžalski tekmec tekmec graški Sturm.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.