Naslovnica Svet & EU Predsednik Evropskega sveta je okrog razposlal elektronski bilten

Predsednik Evropskega sveta je okrog razposlal elektronski bilten

Avtor: Spletno Uredništvo
Predsednik Evropskega sveta Charles Michel je pravkar razposlal naokrog novo izdajo svojega biltena. V tem biltenu predstavlja posebno izdajo izbranih govorov, ki jih je imel v preteklem letu, na ta način pa naj bi državljane in državljanke EU seznanil z vsemi dejavnostmi Evropskega sveta v zadnjem letu.
Predsednik Evropskega sveta Charles Michel (foto: FB Evropski svet)

Predsednik Evropskega sveta Charles Michel je včeraj objavil in razposlal naokrog novo izdajo svojega biltena. Za razliko od predsednika slovenske vlade je to storil v sodobni elektronski in ne v papirnati obliki, tako da evropskim poštarjem ne bo potrebno obiskati vseh 447 milijonov prebivalcev Evropske unije. Predsednik Michel je v tem posebnem biltenu zbral serijo svojih govorov, ki jih je imel v preteklem letu.

»Tokrat se je predsednik ozrl na dosežke in izzive EU v letu 2021 – med drugim uspešno zagotavljanje dostopnosti cepiv, ambiciozne podnebne zaveze in geopolitične napetosti. Predsednik Michel je ta in druga pereča vprašanja vse leto analiziral v številnih govorih. Njihov izbor je bil pripravljen v posebni publikaciji ‘Evropski način – leto 2021 v govorih’,« so sporočili z Evropskega sveta.

Sicer se tovrsten bilten redno izdaja v angleškem in francoskem jeziku, na voljo je vsem uporabnicam in uporabnikom, ki so naročeni na obvestila Evropskega sveta, v vsaki izdaji pa se nahaja povzetek aktualnih dejavnosti predsednika Michela. Slednji je ob izdaji biltena dodal, da je bilo leto 2021 za EU leto protislovij, oz. polno uspehov in tudi težkih trenutkov, ki so bili za mnoge velika preizkušnja.

Za konec pa je vsem Evropejcem zaželel, naj bo novo leto 2022 polno upanja, solidarnosti, dobrega zdravja in zanimivih podvigov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.