Naslovnica Šport Zlati olimpijec Primož Roglič ostaja pri Jumbo Vismi do leta 2025

Zlati olimpijec Primož Roglič ostaja pri Jumbo Vismi do leta 2025

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski kolesarski as Primož Roglič je včeraj podaljšal pogodbo z nizozemskim moštvom Jumbo-Visma še za dve leti. Pogodba, ki bi se sicer iztekla šele leta 2023, bo tako podaljšala Primožev staž pri rumeno-črni ekipi na okroglo desetletje.
Športni direktor Jumbo Visme Merijn Zeeman in Primož Roglič z dresom za sezono 2022 (foto: Jumbo Visma)

Nosilec zlate medalje z zadnjih olimpijskih iger v Tokiu Primož Roglič in njegova dolgoletna ekipa Jumbo-Visma sta se dogovorila za podaljšanje medsebojnega sodelovanja vse do leta 2025. Veliki zmagovalec letošnje olimpijske preizkušnje v kolesarski disciplini kronometer in njegovo nizozemsko rumeno-črno moštvo sta že sedaj podpisala novo pogodbo, čeprav bi se stara iztekla komaj čez dobro leto.

To dejstvo lepo kaže, kako sta obe strani zadovoljni z dosedanjim sodelovanjem in kako je bil močan obojestranski interes po takšnem dogovoru. Primož in moštvo so tako naredili mir v hiši, saj odslej nihče ne bo motil slovenskega asa z novimi ponudbami za prestop. Roglič se bo lahko v celoti posvetil treningom, vodstvo Jumbo Visme pa se bo lahko s precej manj stresa ubadalo z ostalimi kolesarji ekipe.

Roglič pričel kolesariti za nizozemsko moštvo leta 2016, od tedaj pa je nanizal neverjetne rezultate. Do danes je zbral že več kot petdeset zmag, vključno d prestižno Liège-Bastogne-Liège, petnajstimi etapami zmagami na najbolj prestižnih tritedenskih preizkušnjah – Dirkah po Franciji, Španiji in Italiji. Poleg tega je kar trikrat je postal skupni zmagovalec španske Vuelte, bil je skupno drugi na francoskem Touru in tretji na italijanskem Giru.

 »S to ekipo sem zrasel, odkar sem prišel leta 2016. Skupaj imamo že kar nekaj zgodovine, na katero sem zelo ponosen. Morda je bilo videti enostavno, vendar ni bilo vedno lahko. Kljub temu so se stvari zame in moj razvoj hitro premikale naprej. Nisem edini odgovoren za lepe trenutke. To sem naredil skupaj s klubskimi tovariši soigralci in z osebjem kluba. Super je biti del te ekipe tudi v prihodnjih letih,« je med drugim po podpisu povedal Roglič,

Rogličeve podaljšane pogodbe je ekipa Jumbo-Visma predstavila tudi nov dres za prihodnjo sezono 2022. Kolesarji nizozemskega moštva bodo prihodnje leto tekmovali in trenirali v pretežno rumeni obleki. Seveda pa je nova majica že na voljo v spletni trgovini moštva Team Jumbo-Visma, kot se za profesionalno kolesarsko ekipo, ki veliko da na marketing, tudi spodobi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.