Naslovnica Slovenija Pravosodno ministrstvo bo posodobilo in poenostavilo pridobivanje podatkov

Pravosodno ministrstvo bo posodobilo in poenostavilo pridobivanje podatkov

Avtor: Spletno Uredništvo

Ministrstvo za pravosodje je pripravilo nekaj spletnih novosti, prek katerih je posodobilo in poenostavilo pridobivanje podatkov iz evidenc prekrškovnih organov. Novosti bodo začele veljati 12. decembra.

Pravosodno ministrstvo bo posodobilo in poenostavilo pridobivanje podatkovNovosti so uporabnikom prijazne in bodo obenem opazno zmanjšale’papirologijo’ (foto: flickr.com/Mack Male)

 

Ministrstvo za pravosodje (MZP) je pripravilo nekaj spletnih novosti, prek katerih je posodobilo in poenostavilo pridobivanje podatkov iz evidenc prekrškovnih organov. Novosti bodo začele veljati 12. decembra, nanašajo pa se na ‘Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o evidencah prekrškovnih organov, evidenci pravnomočnih sodb oziroma sklepov o prekrških, skupni evidenci kazenskih točk v cestnem prometu ter skupni informacijski infrastrukturi’.

12. decembra bodo na spletni strani Ministrstva za pravosodje objavljeni novi obrazci in od tedaj bo za pridobitev podatkov iz prekrškovnih evidenc potrebno tudi uporabiti te nove obrazce. Druga večja sprememba pa je skrajšanje roka hrambe zahtev za pridobitev podatkov iz prekrškovnih evidenc in kopij izdanih potrdil. Po novem bodo iz arhivov dokumentarnega gradiva lahko izločeni po poteku dveh in ne več petih let, kot je veljalo doslej.

Zaradi skrajšanja roka hrambe se bodo zahteve za pridobitev podatkov in kopije potrdil hranile izključno elektronsko, kar bo bistveno zmanjšalo porabo papirja, prostora in delovnih ur za rokovanje s fizičnimi dokumenti. Tretja novost pa je uvedba avtomatskega odzivnika na telefonski številki 01/369-55-09, kjer bo klicatelj takoj dobil osnovne informacije v zvezi s pridobivanjem podatkov. Vse te novosti bodo botrovale tudi k ažuriranju navodil in pojasnil na spletni strani MZP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.