Naslovnica Šport Slovenke pred današnjim odhodom na EP mučijo poškodbe

Slovenke pred današnjim odhodom na EP mučijo poškodbe

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska ženska članska reprezentanca v Laškem končuje priprave današnjim pred odhodom na evropsko prvenstvo na Danskem. V našem taboru se spopadajo s celo serijo poškodb, poleg tega pa so med pripravami dekleta uspela opraviti le 40% načrtovanega dela. Za nameček naše čaka komplicirana pot na Dansko, tam pa nastop v najtežji skupini. 

Slovenke pred današnjim odhodom na EP mučijo poškodbeSlovenski ženski reprezentanci je pred odhodom srečno pot zaželel tudi predsednik RZS Bobinac (foto: FB RZS)

 

Po uvodnih težavah in zakasnelem priključevanju nekaterih reprezentantk (vzrok so bile preventivne samoizolacije) so se v taboru slovenske ženske rokometne izbrane vrste med pripravami na evropsko prvenstvo začele vrstiti tudi poškodbe. Po Elizabeth Omoregie (prst na nogi) je sledila zdravstvena težava Nine Zulić, nazadnje pa sta se poškodovali še dve levičarki -Tija Gomilar Zickero (gleženj) in Ana Gros (natrganina stegenske mišice).

Slovenska reprezentanca se bo na Dansko odpravila že danes, dan preden je bilo prvotno načrtovano, potovanje pa bo za rokometašice tudi malce bolj zapleteno. »Pot jih bo najprej peljala do Dunaja, po prespani noči pa jih čaka še letalska pot prek Frankfurta do Billunda. Na tamkajšnjem letališču jih čaka prvi test na novi koronavirus, v naslednjih dneh pa ji bo sledilo še kar nekaj,« so pojasnili z Rokometne zveze Slovenije.

Slovenija bo sprva igrala v mestu Herning in sicer jo v skupini A najprej čaka tekma proti domači Danski (petek, 4. decembra), nato sledi Francija (nedelja, 6. decembra) in nazadnje še Črna gora (torek, 8. decembra). Slovenija je v izjemno težki skupini, za napredovanje pa bi morala premagati vsaj eno od ostalih reprezentanc in ob tem upati na ugoden razplet ostalih tekem – tako v naši, kot tudi v drugih skupinah v prvega dela EP.

»Zaradi poznega začetka priprav in poškodb določenih igralk smo trenutno realizirali le 40 odstotkov načrtovanega dela, a verjamem, da bodo vse moje varovanke stisnile zobe in da bomo že proti Dankam nastopili v polni postavi. Naša želja je, da se po 16 letih uvrstimo v drugi del tekmovanja na EP, a dejstvo je, da nastopamo v daleč najmočnejši skupini in nas čakajo izjemno zahtevne tekmice,« je povedal selektor Uroš Bregar.

Z Rokometne zveze Slovenije pa so spomnili še, da so naše doslej največji uspeh na EP dosegle na Madžarskem leta 2004, ko je bile na koncu devete.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.