Naslovnica Trendi Prav posebna filmska botra

Prav posebna filmska botra

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes sta imela Boris Cavazza in Branko Đurić – Đuro polne roke dela. Poleg snemanja novega filma v Lipici, sta bila v kobilarni deležna posebne časti – postala sta namreč botra dveh nedavno rojenih žrebičkov. 

lipica Branko Đuric Đuro in Conversano Thorysa 2Đuro se je izkazal tudi kot dojilja, žrebiček pa je po obroku razposajeno in zadovoljno skakal med mimoidočimi (foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed)   

 

Igralec Boris Cavazza je danes postal ponosni boter letošnjega prvorojenega žrebička v Lipici Pluta Samire XXVIII, Branko Đurić – Đuro pa se je razveselil botrstva lipicanskega žrebička Conversana Thoryse I. Prevzem botrstva in srečanje z žrebičkoma sta spremljala snemanje celovečernega igranega filma Neverin, ki te dni v italijansko-slovenski koprodukciji nastaja v Lipici in na Tržaškem Krasu. Oba igralca sta dobila tudi poseben certifikat o botrstvu. 

Botra sta svoja mala žrebička prvič pobožala in nahranila v zavetju hlevov na Borjači, kjer pridejo na svet vsi lipiški žrebički. Boris Cavazza je kobili Samiri XXVIII, materi prvorojenega žrebička, kot priboljšek ponudil korenje in jabolka, saj je mali rjavi žrebiček Pluto potreboval nekaj več časa za prvi stik s svojim botrom.   Branko Đurić – Đuro, ki je postal boter igrivega žrebička Conversana Thoryse I, se je botrstva še posebno razveselil, saj se je njegov mali črni žrebiček rodil 27. marca, na dan, ko praznuje rojstni dan tudi njegova mlajša hči Ela Đurić Ribič. “Dal sem mu tudi telefonsko številko in če karkoli rabi, lahko pokliče,” je v šali povedal Đuro.   

Sicer je Đuro botrstvo vzel resno in se takoj izkazal, saj je žrebička, ki je ob rojstvu ostal brez matere, nahranil po steklenički. Oba botra sta napovedala, da bosta svoja žrebička v Lipici še obiskala in spremljala njuno odraščanje. Boris in Đuro pa nista prva in niti najbolj slavna botra doslej. Boter lanske prve žrebičke v Kobilarni Lipica, Slave, je bil legendarni ameriški komik Bill Murray, poleg tega pa sta svoja mala žrebička lani kot botra dobila tudi slovenska radijca Jana Morelj in Miha Deželak. Sicer bodo v Lipici letos najbrž potrebovali še kakšnega botra, saj pričakujejo rekorden naraščaj tridesetih žrebičkov. 

Boris Cavazza in Branko Đurić – Đuro dan v Lipici pa sta takoj po uradnem delu ceremonije nadaljevala snemanje celovečernega igranega filma Neverin, zgodbe o ljubezni, ki je postavljena pred veliko preizkušnjo. Ona je Italijanka, on je Slovenec. Živita v Trstu, kjer se kulturi prepletata, zato bosta v filmu njuni vlogi odigrala Lunetta Savino in Boris Cavazza. To pa je bilo zaenkrat tudi vse, kar so mediji lahko izvedeli o novi filmski produkciji.  

“Dokler filma ne vidim dokončanega, še ne morem reči nič o njemu. Vsak kader je lahko dober, toda potem so tu še montaža, pa glasba… Šele, ko so vse stvari na svojem mestu, potem si človek lahko ustvari svoje menjenje. S filmi je pač tako, da dokler ni narejen, sploh ne moreš govorit..,”  je pojasnil en izmed najbolj prepoznavnih slovenskih filmskih in gledaliških igralcev Boris Cavazza.    

Režiserka in scenaristka filma je Katja Colja, tržaška Slovenka, ki živi v Rimu, producent na slovenski strani pa Igor Pediček, ki je bil za produkcijsko sodelovanje pri filmu Nikogaršnja zemlja nagrajen z Oskarjem. Film Neverin bo predvidoma spomladi 2019 predvajan v Art kino mreži, jeseni 2019 pa si ga bodo gledalci lahko ogledali tudi na programu RTV Slovenija in RAI. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.