Naslovnica Kronika Požari in nevarnost eksplozij že pred prvomajskimi slavji

Požari in nevarnost eksplozij že pred prvomajskimi slavji

Avtor: Spletno Uredništvo
V zadnjih dneh se je kljub praznikom, ali pa morda prav zaradi njih, zvrstilo nekaj malce neobičajnih dogodkov, ki so jih posebej našteli v vsakodnevnem biltenu Centra za obveščanje RS. V petek so prednjačili požari, pa tudi nevarnosti eksplozij.
Požari in nevarnost eksplozij že pred prvomajskimi slavji

Fotografija je zgolj simbolična (foto: pxhere.com)

Med novicami Centra za obveščanje RS so bili najbolj številni požari. Prva je že ponoči ob Cesti v Mestni log v Ljubljani zagorela lesena baraka. Nato je popoldan zaradi napake na elektro-vodnikih zagorel vetrolov pred vhodom v stanovanjsko hišo v Bukovljah v občini Zreče, zatem so v Slovenski vasi v občini Pivka pod kozolcem gorela drva, zvečer pa je v Ul. Matije Blejca v Kamniku povsem zgorela kopalnica stanovanja v večstanovanjski stavbi.

Do požarov je prišlo tudi na dveh vozilih. Prvo osebno vozilo je gorelo v Dolenjem Kronovem, občina Šmarješke Toplice, druga pa na Preglovem trgu v Ljubljani. In seveda je gorelo tudi v naravi. Vis požari so se zgodili popoldan ali zvečer. Na Šentiljski cesti v Mariboru je plamen zajel travo, vejevje in drevo, medtem ko je v naselju Trnovec, občina Metlika, gorel kup vejevja.

V mestni četrti Šalara v Kopru je občanki ogenj na odprtem ušel izpod nadzora, gasilci JZ GB Koper in PGD Babiči pa so morali pogasiti požar na travnati površini okoli 900 m2. Še najbolj resno posredovanje je bilo pod naseljem Klek v občini Trbovlje, kjer je zagorelo v zapuščeni lopi, nato pa se je požar razširil še v bližnji gozd. Gasilci PGD Trbovlje-mesto in PGD Klek so z naprtnjačami in požarnimi metlami pogasili požar na težko dostopnem terenu.

V bližnjem Zagorju pa so morali zaradi nevarnosti eksplozij celo evakuirati 40 ljudi iz njihovih stanovanj. »Ob 9.04 so v naselju Spodnji Narof v občini Zagorje ob Savi pri izkopu poškodovali plinovod. Gasilci PGD Zagorje-mesto in Trbovlje-mesto so zavarovali kraj dogodka do prihoda vzdrževalca plinskega omrežja Adriaplin, ki je zaprl plinovodni ventil. Zaradi nevarnosti eksplozije je bilo evakuiranih 40 stanovalcev,« so pojasnili v biltenu.

Na srečo se do eksplozije ni prišlo, tudi nihče od stanovalcev ni imel nobenih posledic. Tudi najdbe eksplozivnih sredstev iz prve in druge svetovne vojne v bližini Deskel in Vanganelskega jezera pri Kopru so se končale brez eksplozij, granate pa so prevzeli pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.