Naslovnica Šport Slovenija lahko na svetovnem prvenstvu pride zelo visoko

Slovenija lahko na svetovnem prvenstvu pride zelo visoko

Avtor: Spletno Uredništvo
Ljubitelji košarke po vsem svetu so v minulih dneh nestrpno pričakovali novice o žrebu skupin za letošnje svetovno prvenstvo in o imenovanju gostitelja za SP leta 2027. Za Slovenijo se je žreb razpletel na najbrž najboljši možen način, kar bo potrebno poleti izkoristiti na najboljši možen način.
Slovenija lahko na svetovnem prvenstvu pride zelo visoko

Slovenska članska košarkarska reprezentanca (foto: FB KZS)

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je v soboto izvedela za imena nasprotnikov v prvem delu letošnjega svetovnega prvenstva, ki bo od 25. avgusta do 10. septembra potekalo na Filipinih, na Japonskem in v Indoneziji. Žreb je hotel, da se bo Slovenija v skupini F na japonskem otoku Okinawa uvodnem delu SP najprej srečala z reprezentancami Venezuele, Gruzije in Zelenortskih otokov.

Slovenija je nosilec in na papirju prvi favorit te skupine, iz katere bosta napredovali najboljši dve izbrani vrsti. V drugem delu tekmovanja bosta nato na isti lokaciji na vrsti še tekmi z dvema prvouvrščenima reprezentancama iz skupine E, v kateri so pristale Nemčija, Finska, Avstralija in domačin Japonska. Sloveniji bi na poti do četrtfinala v drugem delu SP najbrž zadostovala že ena zmaga na dveh tekmah.

Če se nato našim preboj v polfinale ne bi posrečil, pa bodo zelo pomembne tudi tekme za razvrstitev od 5. do 8 mesta. Na letošnjem SP se bodo namreč delile tudi vozovnice za nastop na Olimpijskih igrah v Parizu prihodnje leto. Neposredno uvrstitev si bo zagotovilo sedem reprezentanc – po najboljši dve izbrani vrsti iz Amerike in Evrope ter po ena iz Afrike, Azije in tudi Oceanije.

Kot so spomnili s Košarkarske zveze Slovenije, bodo naši sicer letos že četrtič zaigrali na košarkarskem svetovnem prvenstvu. Slovenija je leta 2006 je debitirala na SP na Japonskem, leta 2010 je igrala v Turčiji in leta 2014 še v Španiji. V slovenskem taboru bo veliko tega odvisno od prisotnosti Luke Dončića, ki naj bi bila sicer zagotovljena, pa tudi od zasedbe na centrskih položajih. Na položaju centra smo bili namreč zadnje čase malce ‘podhranjeni’.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.