Naslovnica Slovenija Posebna dobrodelna akcija za Urbana

Posebna dobrodelna akcija za Urbana

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko je februarja letos stekla dobrodelna akcija zbiranja sredstev za malo Karolino, pa še ni konec akcije zbiranja sredstev za dečka Urbana. Do zaključka akcije, ki traja že dve leti, manjka le še 250.000 evrov.
Posebna dobrodelna akcija za Urbana

Urban na sobotni vaterpolo tekmi med Slovanom in Koprom (foto: FB Palčica Pomagalčica)

Dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica je doslej že zbralo 1.743.950 evrov, kar je približno sedem osmin od skupno potrebnih 2 milijonov. Manjka le še malo… Društvo je zato pravkar pričelo nov segment zbiralne akcije, v katerega so se vključili nekateri slovenski mediji, nogometaši in nogometni klubi. Športni Dnevnik Ekipa in Radio Aktual sta startala s posebno nagradno igro za podpisane nogometne drese ter ‘žogo upanja in zaupanja‘.

Kdor bo do 3. maja prispeval 5 evrov, bo se bo znašel v žrebanju za reprezentančni dres Benjamina Šeška, dres Josipa Iličića (Maribor), Mihe Zajca (Fenerbahce), Svita Sešlarja (Olimpija), Mirlinda Dakuja (Mura), Jana Koprivca (Tabor Sežana), Andreja Kotnika (Koper), Charlesa Ikwuemesija (Celje), Uroša Koruna (Radomlje), Franka Kovačevića (Domžale), dres slovenske članske reprezentance in žoge s podpisi reprezentantov.

Denar za Urbana, ki boleha za zelo redko gensko boleznijo sindrom CTNNB1, katera mu povzroča  motnje v duševnem in  fizično-motoričnem razvoju, zbirajo na TRR Palčice Pomagalčice SI56 0400 1004 7069 045, z namenom ‘Koraki za Urbana’. Poleg tega pa še vedno teče tudi akcija zbiranja prek SMS-jev in sicer ‘URBAN5’ ali ‘URBAN10’ na 1919. Podobno kot pri Karolini je rešitev v razvoju posebne terapije, kar pa zahteva visoke investicije.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.